Ontmoet Miquel van wijngaard VI d’aube

Uit Majorca Spanje

Buiten het stadje Felanitx woont een koppige man genaamd Miquel Binimelis. In 2007 starte hij met twee vrienden de wijngaard VI d’Aube. Dat ging prima tot 2014. Een jaar vol ellende: een ernstige ziekte, tragedie in het gezin en aan het einde van het jaar verliet zijn zakenpartner de bodega. Wat Miquel met drie vrienden had opgericht moet hij nu alleen doem. Veel bewoners van dit wijndorp vinden de Vi d`auba wijnbereiding bizar.

Ontmoet Miquel van wijngaard VI d'aube
Felanitx

De wijngaard van Miquel heeft kleine wijnstokken zijn echter alleen zichtbaar als je goed kijkt. Het geheim van Miquel: geen irrigatie en geen vernietiging van gevoelige grond. Wat anderen niet begrijpen, is zijn sleutel tot succes. Hoewel water overvloedig aanwezig is, laat hij de planten aan de natuur over, waardoor van zijn wijnstokken een duurzame weerstand ontwikkelen. Deze wijnmaker richt zich op de ecologische aspecten in plaats van op economisch succes. Alleen de beste druiven komen in de pers. De pure Callet druif wordt handmatig in geoogst en verwerkt. De vaten zijn van de hoogste kwaliteit.

Ontmoet Miquel van wijngaard VI d'aube
Louise, Pjotr, Miquel, Miriam, Gerrie

De Pallet druif is een schaarse druivensoort die lange tijd minder gewaardeerd werd omdat hij wat boers zou zijn. Het rendement is bovendien laag. De callet geeft een wijn die rijk is aan alcohol met een diepe kleur. Hij wordt daarom vaak gemengd met andere druivensoorten, zoals Cabernet, Manto Negro of Tempranillo, hetgeen resulteert in een populaire, sterke, kruidige mix. Voor Miquel is dit geen uitdaging meer hij maakt bijzonder mooie wijnen die al veel prijzen mochten ontvangen. De eerste wijnen op Mallorca werden al 123 jaar voor Christus door de Romeinen gemaakt. Voordat de phylloxera aan het eind van de 20e eeuw toesloeg, beschikte Mallorca over meer dan 27.000 hectare wijngaard en exporteerde men meer dan 300.000 hectoliter wijn per jaar.

Ontmoet Miquel van wijngaard VI d'aube

Na de phylloxera werden de wijngaarden echter grotendeels vervangen door amandelboomgaarden. De hierop volgende opleving van de wijngaarden werd gestimuleerd door de opkomende toeristenmarkt die geïnteresseerd bleek in kwaliteitswijn, hoewel veel inheemse druivenrassen verloren zijn gegaan. Het oudste wijnbedrijf in dit gebied dateert uit het begin van de 18e eeuw.

Ontmoet Miquel van wijngaard VI d'aube
Fraaie wijnen pure Callet druif

CA’N VETLA: De Callet druif is een typische soort uit Mallorca. De wijngaarden zijn meer dan 30 jaar oud. De Biologische druiven worden handmatig geoogst, geselecteerd vervoerd in kratten van 10 kilo en 24 uur gekoeld. Na de gecontroleerde fermentatie bij 28 ° C rust de wijn nog 12 maanden in 300 L. Franse eiken vaten.  Op de fles nog 24 maanden Een Intens rode kleur met lichte paarse tint. Intense aroma’s van gemaaid gras, kruiden en verse tabaksbladeren. Voor in de mond fris en gekruid met structuur. Daarna rode vruchten en een mengsel van kruiden en toast. Hij heeft een lange en verfrissende afdronk, zeer Middellandse Zee, met een briesje hout dat de vruchten zeer goed doet. De wijn kan uitstekend bewaard worden

Ontmoet Miquel van wijngaard VI d'aube

PICOT NEGRE: De Cabernet Sauvignon, Merlot en Callet worden handmatig geoogst, geselecteerd vervoerd in kratten van 10 kilo en 24 uur gekoeld. Na de gecontroleerde fermentatie op 28º in een container van 3000 L roestvrij staal rijpt de wijn12 maanden op  Franse eiken vat. Op de fles rust de wijn nog 24 maanden. De kleur van donkere kersen met paarse toets. Intense aroma’s van blackberry jam, specerijen en verse tabaksbladeren. In de mond licht zuur, zijdeachtige en gestructureerd, met een rijpe tannine. Rood fruit, kruidige en rokerig. Een complexe en zalvende wijn met een lange afdronk,

Ontmoet Miquel van wijngaard VI d'aube

PICOT BLANC: De druiven rassen Premsal, Giró Ros, Chardonnay en Muscat van Mallorca worden handmatig, geoogst, geselecteerd, vervoerd in kratten van 10kg en 24 uur gekoeld . De gecontroleerde gisting gebeurt op 12ºC in stalen tank. Hij rust met de lie 4 maanden in de tank. Een bleek gele kleur met een groen tintje, helder en transparant. Een intense aroma van vlezig wit fruit zoals rijpe peer en abrikoos en meer tropische aroma’s zoals mango en ananas. De smaak is verfrissend met vlezig wit fruit. Mooie mond vullende structuur die de hele mond vult maken. Als afwerking  tropische vruchten smaken waardoor Picot Blanc een afgeronde, frisse wijn wordt. Midden-tot lange termijn, 1-2 jaar.

Ontdek de bijzondere wijnen van de Celler druif uit majorca en gemaakt door Miquel
ONTDEK DE WIJNEN VAN MIQUEL

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Start chat
1
Hulp nodig? 👋