Op bezoek bij Davide Bevione

Cullinair genieten in Piemonte

Toen wij Davide Bevione bezochten in het prachtige heuvel landschap van Piemonte, vertelde hij ons zijn levens verhaal. Zijn grootvader verhuisde na de 2e wereldoorlog vanuit dit gebied naar Turijn om te overleven. Maar de familiegrond bleef Davide trekken en hij kocht met zijn vrouw de wijngaard, herstelde het gebouw en runnen nu een succesvolle Agricultura met 9 kamers, een zwembad, restaurant en natuurlijk een goed georganiseerde wijnmakerij.

Op bezoek bij Davide Bevione
Wijngaard Bevione

Davide runt de 21 hectare wijngaard en de wijnmakerij, zijn vrouw en staf verzorgen van de kamers en de keuken. De boerderij is gelegen in het hart van de Langhe, tussen de glooiende heuvels op 500 meter hoogte tussen de steden Farigliano en Dogliani en Belvedere Langhe met een prachtig uitzicht op de Maritieme Alpen. In de heuvelachtig wijngaard staan wijnstokken van Dolcetto, Barbera, Nebbiolo en hazelnoten. De belangrijkste druif is de Nebbiolo  (daar worden 4 DOCG wijnen van gemaakt) en de meest aangeplante deruif is de Barbera. De hazelnoten zijn een mooie aanvulling voor de druiven, eenvoudig te oogsten en nooit genoeg voor de giga hoeveelheid Nutella die e noten broodnodig heeft.

Genieten van de piemontese heuvels

De wijn wordt gemaakt in moderne volledig uitgeruste wijnmakerij waar de traditie en respect voor de natuur worden aangevuld met moderne technologie. De Dolcetto druif is representatief voor de wijngaard. Deze inheemse druif van Piemonte is de trots van dit gebied.
Davide vertelt over zijn wijnen:  “Van Dolcetto druiven maken we een Dogliani Superiore DOCG zeer volle wijn die geschikt zijn om te bewaren, voor een wijn om elke dag van te genieten adviseren wij het Dogliani DOCG en DOC Langhe Dolcetto.

Op bezoek bij Davide Bevione

We produceren ook twee soortenvan Nebbiolo:  DOC Langhe Nebbiolo “San Nicolao” rijpt in eiken vaten gedurende 12 maanden en vervolgens een jaar op de fles. En de DOC Langhe Nebbiolo gist op stalen tanks. Langhe Rosso DOC is een cuvee van Dolcetto en Nebbiolo in eiken vaten gedurende 12 maanden en vervolgens op de markt een jaar na de oogst. In ons assortiment van wijnen hebben we de rose, Rosato DOC Langhe toegevoegd van de Dolcetto druiven en een kleine selectie van Barolo DOCG wijnen uit een klein wijngebied in Barolo Tot nu bestaat onze productie uit ongeveer 25.000 flessen per jaar.”

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Start chat
1
Hulp nodig? 👋