Jovani Brothers van Berdié Cava

door | 13 december, 2019 | Alle artikelen, Spanje | 0 Reacties

Het wijngebied Penedès ligt op minder dan een uur buiten Barcelona en produceert 95% van de Spaanse cava en is een thuisbasis van enkele bijzondere wijngaarden op dit gebied.

Deze mooie mousserende wijnen hebben niet het prijskaartje van de Franse Champagne, maar worden op gelijke wijze gemaakt.

Montsa, Robert en Sergi Jovani zijn eigenaars en wijnmakers van Cava Berdie, een kleine, romantische wijngaard in het hart van de regio Penedès. Naast de Cava Berdié wijngaard opende Jovani & Vins Winery haar deuren. Het project is begonnen vanuit grote passie en enthousiasme van de drie Jovani-broers: Montsa, Robert en Sergi, die sinds 2007 in de voetsporen van hun vader zijn getreden.

Vader Jovani was degene die de Cavas Berdié overnam in 2001 en hiermee één van zijn dromen heeft waargemaakt. Tegenwoordige treden de drie broers meer op de voorgrond; zij hebben vele veranderingen binnen het wijndomein en op de wijngaarden doorgevoerd. Daarnaast hebben ze een team van enthousiaste jongeren betrokken bij het project; een team van sommeliers, wijnbouwers en winkeliers, die de promotie van Jovani in en rondom Barcelona uitdragen.

Het sublieme terras met uitzicht op de wijngaard

 Naast Cava Berdié, waarvan de wijnmakerij in de Penedés ligt, heeft de familie Jovani wijngaarden verspreid in Catalonië, zoals Terra Alta, Montsant en Priorat. Wij zijn versteld door de hoogstaande kwaliteit van deze wijnen uit Terra Alta. De Jovani broers zijn wijnmakers met passie voor de Catalaanse wijncultuur en de fascinerende wereld van het wijnmaken zelf.

Uitzicht op de wijngaard vanaf magnifiek terras

Terra Alta is het meest zuidelijke wijngebied van Catalunya en, zoals de naam al doet vermoeden, ook het hoogst gelegen D.O. gebied van Catalunya. Het ligt in de hoogvlakte van de provincie Tarragona, aan de grens met Zaragoza en Teruel (Aragón). De wijngaarden liggen op een gemiddelde hoogte van 400 meter. Op deze hoogte is er een reeks glooiende hellingen en de stokken zijn geplant op de plateaus en vallei-vlakten van de Serra de Pandols (gelegen op een hoogte van 962 meter), grenzend aan Aragón. Zoals de meeste berggronden is ook deze goed geventileerd en gedraineerd. 

Traditionele “kaasplank” in catalunya

Het klimaat in Terra Alta is continentaal met Mediterrane invloeden. De zomers zijn hier erg heet en de winters kunnen ijskoud zijn. De gemiddelde jaarlijkse temperatuur bedraagt 16,4ºC. Er valt gemiddelde zo’n 400 mm regen per jaar en de zon schijnt er 2.700 uur.

Delen?

Ook interessant!

La petite Ferme Zuid Afrika

La Petite Ferme, Wijngaard, Restaurant, Hotel....

Ontmoet De jonge generatie van VEUVE LANAUD

Veuve Lanaud is gevestigd in Avize (Frankrijk, Champagne); een dorpje van nog geen 2000 inwoners...

Op bezoek bij Charles Frey, in de Elzas

Ontmoet de wijngaard van Charles Frey in de Elzas

Ontmoet Cisca van Hegyem Winery

bezoek aan Hegyem wijn van Cisca Ansem

Ontmoet Miquel van wijngaard VI d’aube

Miquel Binimelis van wijngaard Vid’auba

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons op Instagram