Ontmoet Josep Foraster

door | 11 december, 2019 | Spanje, Alle artikelen | 1 reactie

Uit Montblanc, Conca de Barbera, Spanje

bekijk de video

In de regio Conca de Barbera, een gebied met ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid en architectonische rijkdom, ligt het plaatsje Montblanc waar wijnmakerij Mas Foraster sinds 1882 gevestigd is.

Familie Foraster voor het familie huis

De wereldberoemde ‘Ruta del Cister’, een geweldige wandelroute door de gebergten van Conca de Barbera, brengt je niet alleen een verbinding door de heilige driehoek van de drie belangrijkste cistercieën kloosters van Catalonië, maar ook een route richting verschillende wijndomeinen waaronder die van Foraster. Een familiebedrijf, 100% eigen bodem, 100% ecologische verbouwd, 100% handproductie en 100% kwaliteit. 

De stichter van Foraster wineries 1882

Josep Foraster heeft in totaal 34 hectare aan wijngaarden, alle gelegen op zonnige hellingen van de Conca de Barbera, variërend van 370 tot 500 meter boven zeeniveau. Conca de Barbera kent een Continentaal-mediterraan klimaat met een groot verschil tussen dag en nacht. Alle wijngaarden van Josep Foraster zijn te vinden in de gemeente Monblanc. Hier vinden we bodems die gekenmerkt worden door diversiteit.

Jong geleerd is………

Door de verscheidenheid aan terroirs hebben ze diverse variëteiten aangeplant: Trepat, Tempranillo, Cabernet Sauvignon, Syrah, Grenache blanc, Grenache noir, Chardonnay, Macabeo en Parellada en bewerken ze alle wijngaarden biologisch, geen gebruik van synthetische producten of herbiciden. De oudste stokken zijn 50 jaar en de jongste zijn in 2013 aangeplant. De wijn gaard is al sinds 1828 in de familie van Foraster. Een lange geschiedenis met veel ups and downs

Trotse wijnmaker Richard Sebastia

(http://www.josepforaster.com/historia.html) met op dit moment runt Richard Sebastia de wijngaard. De jonge generatie met veel aandacht voor de lokale druif de Trepat.

Twee generaties Foraster

TREPAT DRUIF -DE “PINOT NOIR” VAN CATALONIË’

Van nature voorkomend in het noordoosten en geassocieerd met Conca de Barbera en Costers des Segre regio’s van Spanje is de Trepat druif een rode wijn druif die geniet van het perfecte microklimaat. Trepat wordt voornamelijk gebruikt voor lichte rosé cava’s met een fijne bleke kleur en een geheel eigen karakter, dat alleen de Trepat kan geven. Opvallend is de vergelijkbare overeenkomsten die Pinot Noir vs Trepat gezamenlijk delen.

Jonge generatie Foraster

beide een lichte kleur, jeugdig verfrissende zuren in de beginjaren en beide zijn ze de belangrijkste rode druiven bij het maken van mousserende wijnen. Pinot Noir is een van de drie druiven van de Champagne, terwijl de meeste Trepat druiven in de Cava-productie gaan. Langzaamaan verandert deze gewoonte in Catalonië. Verschillende vooraanstaande wijnhuizen maken de stap om de Trepat zijn verdiende aandacht te geven als stille wijn in plaats van volledig opnamen voor de Cava-productie.

Delen?

Ook interessant!

La petite Ferme Zuid Afrika

La Petite Ferme, Wijngaard, Restaurant, Hotel....

Ontmoet De jonge generatie van VEUVE LANAUD

Veuve Lanaud is gevestigd in Avize (Frankrijk, Champagne); een dorpje van nog geen 2000 inwoners...

Op bezoek bij Charles Frey, in de Elzas

Ontmoet de wijngaard van Charles Frey in de Elzas

Ontmoet Cisca van Hegyem Winery

bezoek aan Hegyem wijn van Cisca Ansem

Ontmoet Miquel van wijngaard VI d’aube

Miquel Binimelis van wijngaard Vid’auba

1 Reactie

  1. Joss

    Het was weer een gezellige middag en de wijnen smakelijk, mijn voorkeur ging uit naar de rode en witte versie.

    Antwoord

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons op Instagram