Ontmoet Bouquet d’Alella

“Passie, traditie, ervaring en innovatie is waar het om draait bij Bouquet d’Alella” 

Met Pau Rucabado

Dit is het motto van de Cerdà broer en zus toen zij in 2010 het Bouquet d’Alella, avontuur aangingen. Zij werden geïnspireerd door vader Antonio Cerda en door de droom van de creatie van een eigentijds product  met een visie op de toekomst. 

Ontmoet Bouquet d'Alella
Toni Cerdá

Door te spelen met de naam familie landgoed “Can Boquet” en de term bouquet, het Franse woord voor aroma’s van wijn, is de naam Bouquet d’Alella ontstaan. Produceren en verkopen van biologische kwaliteit wijn en inzetten op wijn toerisme, op slechts 15 km van Barcelona zijn de doelen van Toni Cérda en zijn zus.

Ontmoet Bouquet d'Alella
Fraai gelegen op de heuvel

Het landgoed heeft 14 hectare aan wijngaarden en bestaat al meer dan 25 jaar. Het is aangepast met behulp van biologische technieken en gelegen in de buurt en rond Allela, Cabrils, Teià en Vilassar de Dalt (DO Alella). Deze verdeling van wijngaarden betekent een goede representatie van de verschillende sub-klimaten en bodems.

Ontmoet Bouquet d'Alella
oudste deel van de 14e eeuwse “Masia”

De witte druivensoorten zijn: Pansa Blanca en Garnacha Blanca. De rode druiven zijn: Syrah, Grenache Noir, Cabernet Sauvignon, Merlot en Monastrell. Door te experimenteren met deze variabelen, produceren wij kwaliteit, met als leidraad voor de  wijnmakerij het produceren van hoge kwaliteit met onze inheemse druivensoorten.

Ontmoet Bouquet d'Alella
Toeristische attractie

Het wijnhuis is gelegen in een prachtige 14de eeuwse “masia” (Can Boquet) gelegen nabij de stad Alella en omgeven door wijngaarden. Masia is een family boerderij waar de complete family woont en werkt. Hier komen traditie naast de nieuwste technologie om hoge kwaliteit biologische wijnen te produceren met persoonlijkheid. Wij verzorgen het hele proces met de grootst mogelijke zorgvuldigheid, de druiven worden met de hand geselecteerd in de wijngaarden, licht geperst en alleen de 1e persing wordt gebruikt. De fermentatie is  temperatuur geregeld en de vinificatie wordt met zorg gedaan.

Ontmoet Bouquet d'Alella
Lunch in de wijngaard

De wijnen rusten en rijpen in oude kelders van de masia,  in nieuwe vaten van het Frans, Centraal-Europese en Amerikaanse eik. De masia ligt op fiets afstand van Barcelona en de family organiseert voor de vele toeristen allerlei evenementen van wijngaard bezoeken, diners en zelfs concerten. (https://www.bouquetdalella.com/en/enoturisme/)

Deze site maakt gebruik van cookies om je een betere surfervaring te bieden. Door deze website te bekijken en te gebruiken ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Start chat
1
Hulp nodig? 👋