Op bezoek bij Josep Grau

door | 28 november, 2019 | Spanje, Alle artikelen | 0 Reacties

Montsant, Catalonië, Spanje

bekijk de wijngaard van Josep Grau

“Passie is onmisbaar: om obstakels te overwinnen, als een gek doorgaan, om vasthoudend te zijn en boven alles, om jezelf te verdedigen tegen mensen die denken dat je naïef bent. Voor mij is passie gecontroleerd adrenaline”.

Josep Grau
Futuristische wijn makerij van Fosepin Montsant, Catalonië,

De Josep Grau winery is een familie-project, gelegen in de gemeente Marçà, in Montsant(“Denominación de Origen” of “D. O.”). Hij produceert momenteel 100.000 flessen waarvan 70 % wordt geëxporteerd en de rest gaat naar de binnenlandse markt. Josep Grau is wijnmaker/eigenaar en beheert momenteel 26 hectare wijngaard in verschillende delen van de Montsant met een diversiteit aan terroir. Hij werkt met kleine producties per wijnstok – variërend van 500 gram van stokken van ruim 70 jaar tot 1,5 kilo van stokken tussen de 15 en 40 jaar oud.

groots uitzicht op de wijngaard van Josep

 Alle arbeid wordt handmatig gedaan van onderhoud tot oogsten. Viticulture is organic, vrij van herbicides en pesticides. De rassen geteeld in de Josep Grau Winery zijn: Witte “Garnacha”, Rode “Garnacha”, Samsø, Cabernet Sauvignon en Syrah.

De kelders van Josep

Een van de fundamentele kenmerken van de wijnen is dat ze niet worden gecorrigeerd en blijven zoals verkregen uit de wijngaard. De belangrijkste doelstelling is om de vrucht van de wijnstok naar de fles te krijgen met al zijn natuurlijke kenmerken. Vanaf het begin van zijn carrière werkt Josep met lokale gisten en minimale niveaus van sulfiet, Fermentaties worden uitgevoerd in cement tanks, in roestvrij staal en eikenhout. De wijn wordt gerijpt in vaten van 2000 liter Oostenrijks – Duitsers meestal 500 liter Franse eiken vaten van verschillende Makers.

2000 liter vaten van Josep Grau

Josep Grau wil in zijn wijnen een reflectie Montsant, met complexiteit en persoonlijkheid. Fris, met een goede structuur en balans. De wijnen die door het wijnhuis Josep Grau, zijn te bestellen bij globalwineries.nl

bestel de wijnen van Josep Grau bij globalwineries.nl

Delen?

Ook interessant!

La petite Ferme Zuid Afrika

La Petite Ferme, Wijngaard, Restaurant, Hotel....

Ontmoet De jonge generatie van VEUVE LANAUD

Veuve Lanaud is gevestigd in Avize (Frankrijk, Champagne); een dorpje van nog geen 2000 inwoners...

Op bezoek bij Charles Frey, in de Elzas

Ontmoet de wijngaard van Charles Frey in de Elzas

Ontmoet Cisca van Hegyem Winery

bezoek aan Hegyem wijn van Cisca Ansem

Ontmoet Miquel van wijngaard VI d’aube

Miquel Binimelis van wijngaard Vid’auba

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons op Instagram