Op bezoek Fernando Grajales van Dosterras

door | 5 december, 2019 | Spanje | 0 Reacties

In Montsant, Catalunia

De wijngaard van Dosterras ligt verspreid over de gemeenten Marçà, Capçanes en Falçet; allemaal binnen de Montsant (DO).

De bodems zijn rijk zijn aan mineralen en de bodem zit vol klei, kalksteen, graniet en lei. Deze unieke bodem met het extreme en onvoorspelbare weer van dit microklimaat zorgen voor authentieke wijnen die zeer verrassend zijn. Het landgoed is gelegen op 320 meter hoogte beplant met wijnstokken van meer dan 83 jaar oud (sommige van hen zijn zelfs meer dan 100 jaar oud) omgeven door olijf en amandel bomen.

Garnacha

De druiven worden handmatig geoogst en vervoerd in kleine kratten waarna door zorgvuldige selectie alleen de beste kwaliteit druiven overblijft.

De wijnen worden gebotteld op een unieke manier zonder geklaard en gefilterd te zijn. Deze wijnen zijn altijd gebotteld volgens de oude traditie van het volgen van de maancyclus. Hoewel de wijn nu al buitengewoon is kan hij nog verbeteren in de komende jaren

de Wijngaard

De wijngaard van Dosterras is de enige wijngaard met een hotel genaamd Mas Figueres. De oorsprong dateert uit begin 1900 toen het werd gebouwd door de wetenschapper Juan De Fuente om onderzoek te doen in alle rust van het platte land. De stijl is Spaans Colionaal en het is altijd een cultureel ontmoetingspunt geweest voor kunstenaars.

Hotel Mas Figueras

De wijngaard werd in 2007 gekocht door oenoloog Josep Grau. Hij produceerde wijnen op 3 hectaren met verschillende terrassen vanwaar de naam dos terrases. Oenoloog Noemi Javierra heeft sinds 2007 de leiding over de wijngaard en bleef dat doen toen Fernando Grajales de wijngaard kocht. Nu worden er  zeer fraaie wijnen gemaakt met hoge waarderingen van Andreas Lars, Robert Parker en Decanter. Ook het hotel heeft een onwaarschijnlijk hoge waardering bij booking.com van 9,3.

Hotl Mas Figueras

Delen?

Ook interessant!

La petite Ferme Zuid Afrika

La Petite Ferme, Wijngaard, Restaurant, Hotel....

Ontmoet De jonge generatie van VEUVE LANAUD

Veuve Lanaud is gevestigd in Avize (Frankrijk, Champagne); een dorpje van nog geen 2000 inwoners...

Op bezoek bij Charles Frey, in de Elzas

Ontmoet de wijngaard van Charles Frey in de Elzas

Ontmoet Cisca van Hegyem Winery

bezoek aan Hegyem wijn van Cisca Ansem

Ontmoet Miquel van wijngaard VI d’aube

Miquel Binimelis van wijngaard Vid’auba

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons op Instagram