Spaans Avonduur

Baldovar 923 “dicht bij de sterren” was een droom van de vier oprichters.  Zij wilden het enorme potentieel van de Serranía de Valencia bergdruiven rassen op ambachtelijke, ecologische en natuurlijke wijze nieuw leven inblazen.

Om deze droom te verwezenlijken, hebben zij de wijnkelders in het dorp Baldovar (Alpuente), waar meer dan 20 jaar geleden een wijncoöperatie was gesloten, gerestaureerd en zijn in 2017 begonnen met de productie. Het bevindt zich op 923 meter hoogte, vandaar de naam van deze berg kelder, terwijl onze wijngaarden oplopen tot 1.200 meter.

De belangrijkste focus van Baldovar 923 ligt op inheemse druivensoorten van de Serranía, met name de Merseguera druif. 

(Ook wel exquitsagos- of verdosilladruif). Van deze ondergewaardeerde druif maken zij een mooie biologische wijn, die licht en fruitig van smaak is met een klein zuurtje. De druiven geplukt van 20- tot 80-jaar oude wijnstokken die winterhard zijn geworden door het lokale klimaat: hoog gelegen, koud, weinig water, klei en steen. 

Bio klasse

Zij hebben 10 hectare wijngaarden in de bergdorpen van de Serranía de Valencia, op 900m-1.200m hoogte en maken wijn met zo min mogelijk interventie, zowel op het land als in de kelder, gebruiken lokale gisten, zonder toevoeging van klarings middelen, voedingsstoffen of andere chemische middelen. Tevens volgen zij de maancyclus en passen ecologische landbouwprincipes toe (in afwachting van certificering). Zij gebruiken kruiken van klei, Franse eiken vaten en roestvrijstalen tanks.

Gasten zijn welkom om te zien hoe zij wijn maken met minimale interventie. Proef de wijnen: Rascaña, Coupage de Merseguera en Macabeo, 94 punten in het Engelse tijdschrift Decanter, Cañada París, 100% Merseguera, Cerro Negro, Mencía rode druif, Berandía, Bobal op grote hoogte en binnenkort nog andere.

Baldovar 923 maakt deel uit van de DO Valencia, de Valencia Wijnroute en het Wijntoerisme Programma van de Regio Valencia.

Shop alle wijn

 29 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 21,55 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 41,35 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 17,60 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 24,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten