Padro & Co
Vermouth
De oorsprong van de wijnmakerij van de familie Padró gaat terug tot het jaar 1886 en tot het dorp Bràfim (Tarragona), dat in die tijd een druk agrarisch centrum was met ongeveer 400 inwoners.
De allereerste verkoop bestond uit wijnen en likeurwijnen die in grote maar eenvoudige vaten op karren werden geladen en van daaruit direct werden verkocht door de eerste generatie wijnproducerende Padros: Daniel Padró Porta (1846-1890) en zijn vrouw Rosa Valldosera.
Sinds 1886
In die tijd runden ze een vrij bescheiden bedrijf met slechts één pers en een kleine hoeveelheid distilleerapparatuur voor het maken van sterke dranken en anijslikeuren.
De tweede generatie, Daniel (1875-1953) en Juan (1878-1966) Padró Valldosera, kwam op jonge leeftijd bij het bedrijf in de afwezigheid van hun vader en het waren deze twee broers die de industriële activiteit van PADRO een echte ondernemersstoot gaven.
Ze verhuisden de distilleerderij naar een groter pand – op de huidige locatie van de wijnmakerij en in 1916 bouwden ze de eerste van de drie hoofdgebouwen die vandaag de dag samen Padró & Co. vormen, en in 1932 voegden ze er nog een magazijn aan toe.