Manuel Calado

 

Adega Herdade das Juromenha is een bedrijf dat gelegen is op 15 km van de stad Elvas, Herdade das Aldeias, in het hart van de Alentejo. Het is ontstaan uit de droom van een 56-jarige ondernemer uit Elvas, Manuel Calado, wiens kennis op het gebied van landbouw groter was dan zijn wens om alleen maar wijn te produceren. Manuel Calado komt feitelijk uit een familie waarvan de tradities verband houden met de landbouw.
In 1988 werd hij ondernemer in de hotel- en restaurantsector en keerde hij via dit ambitieuze familieproject snel terug naar zijn roots. Grootmoeder, ondertussen 90 jaar is nog steeds Chef in het familie restaurant en zorgt elke morgen dat de mice en place voor elkaar is. Een mooi restaurant bij het dorp Juromenha, met uitzicht op de rivier de Guadiana. Het wordt volop bezocht de de Spaanse buren van de overkant van de rivier. Ook de wijn winkel verbonden aan het restaurant doet goede zaken.

Elvas Alentejo

Momenteel wordt Giovanni vergezeld door zijn dochter Chiara, een jonge oenologe die, zonder tradities te vergeten, nieuwe ideeën en een moderne toets in het bedrijf brengt. Dit markeert het begin van de derde generatie Petrelli wijnmakers. 

Petrelli produceert naast de klassieke druivensoorten van Puglia zoals de Negroamaro, de Primitivo en de Fiano ook de bekende rassen. De wijnen heeft hij opgedeeld in 3 secties. De Classici, de Vini della Chiusa en de vini della tradizione. Deze laatste sectie importeren wij om Nederland kennis te laten maken met de warmte en delicate smaak en sfeer van Puglia.

Shop alle wijn

 6,80 per fles - excl. bezorgkosten
 7,95 per fles - excl. bezorgkosten
 11,95 per fles - excl. bezorgkosten
 11,95 per fles - excl. bezorgkosten
 22,30 per fles - excl. bezorgkosten
 22,30 per fles - excl. bezorgkosten
 145 per fles - excl. bezorgkosten
 6,80 per fles - excl. bezorgkosten
 7,95 per fles - excl. bezorgkosten
 11,95 per fles - excl. bezorgkosten
 15,05 per fles - excl. bezorgkosten
 19,60 per fles - excl. bezorgkosten
 22,50 per fles - excl. bezorgkosten
 19 per fles - excl. bezorgkosten
 17,50 per fles - excl. bezorgkosten
 19 per fles - excl. bezorgkosten
 16,50 per fles - excl. bezorgkosten
 11,50 per fles - excl. bezorgkosten