Champagne

De familie Andre Goutorbe cultiveert sinds 1875 de wijngaarden. Zoon Victor begint onder zijn naam in 1902 de wijn te commercialiseren. Tot 1939 vergroot hij de exploitatie door samen met zijn vrouw Ermence aan beurzen deel te nemen. Ze geven kennis en vaardigheden door aan hun kinderen en kleinkinderen. Armand ontwikkeld de wijngaard verder en zijn zoon André creëert in 1982 het merk André Goutorbe & Fils. 

Hij brengt hulde aan zijn grootvader met de Cuvée Saint Victor, de top “blanc de blancs” van het Huis. Zijn zoon David neemt het roer over en selecteert op zijn beurt de beste Chardonnay-wijnen. Op de oude manier bewerkt, gerijpt in eikenhouten vaten en afgesloten met een kurk, is de Cuvée Plaisir d’Antan een schakel tussen verscheidene generaties

5 generaties wijnmakers

Hij is trots en de vijfde generatie wijnmakers is die zich inzet voor het respecteren van de voorouderlijke kennis en methoden die hij geërfd heeft. Na jaren grondbewerking en wijnbereidingstechnieken hebben zij de certificering “Haute Valeur Environnementale” behaald.

Maar los hiervan is het vooral de instelling en de passie, die Champagnehuis André Goutorbe bepaald. Met de vier hoofdthema’s van  “Haute Valeur Environnementale – HVE”: behoud van biodiversiteit, fytosanitaire strategie, bemestings beheer en beheer van watervoorraden. Zij bewerken de wijngaarden volgens het systeem van “Viticulture Durable” (duurzame wijnbouw). Zij willen aldus bijdragen aan de verspreiding van respect voor de wijnstok, zijn omgeving en zijn ecosysteem.

Shop alle wijn

 177,95 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 60,55 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 98,75 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 30,45 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 27,85 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 30,05 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 27,85 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 27,85 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 16,20 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten