Vinho Verde

Het werk van Anselmo Mendes wordt erkend in Portugal en in het buitenland, niet alleen voor de voortreffelijkheid van de wijnen die hij produceert, maar ook voor de verrassende en consistente manier waarop hij innoveert. De vergisting van Alvarinho-druiven in houten vaten of het gebruik van traditionele vinificatie technieken, zoals gisting op schillen, zijn slechts enkele van de methoden die deze wijnen onderscheiden in de wereld van witte wijnen.
Anselmo Mendes concentreert zich op de variëteiten Alvarinho, Loureiro en Avesso en produceert serene witte wijnen die al verschillende prijzen en onderscheidingen hebben gewonnen.

Alvarinho, Loureiro en Avesso druif.

Anselmo Mendes werd geboren in Monção en volgde de traditie van zijn familie. Van generatie op generatie wijdden zij hun leven aan landbouw en wijn. De passie voor het werken op het land bracht hem naar het ‘Instituto Superior de Agronomia’ (Instituut voor Landbouwkunde) in Lissabon, waar hij in 1987 afstudeerde. Tijdens zijn studie groeide zijn interesse in wijn.

Anselmo is een zeer veelzijdig wijnmaker. Hij adviseert diverse Quinta’s in de Vinho Verde regio op het gebied van de productie van verschillende wijnen. In de Douro draagt Anselmo Mendes met zijn talent en know-how bij aan de prestige van de belangrijke merken alsmede van Quinta’s. In Dão is hij de wijnmaker van Pedro Paraíso en in Alentejo is hij als wijnmaker verantwoordelijk voor alle Vale de Joana wijnen, Monção en Melgaço, de bakermat van de Alvarinho druif,

Shop alle wijn

 10,10 per fles - excl. bezorgkosten