Mooi Piëmonte

Deze wijngaard is de passie van de familie MO die al meer een eeuw de cultuur van het boerenwerk van vader op zoon heeft overgedragen en verzorgd.
We proberen moderniteit, technologie en boerenwijsheid te combineren om unieke en typische wijnen van het grondgebied van oorsprong aan te bieden.
De Wijngaard is gevestigd in Cisterna d’Asti, op heuvels, die een oppervlakte van ongeveer 11 hectare beslaan tussen Cisterna d’Asti en Canale, met verschillende inheemse druivensoorten: I Favorita, Nebbiolo, Barbera, Croatina, Bonarda, Grignolino en Dolcetto. De cultivatie is vrij traditioneel en er worden geen herbiciden of fertilizers gebruikt. De bodem is droog, zanderig en rijk aan mineralen. Bij het snoeien hanteren de wijnmakers het Guyot-systeem. Toen wij de wijngaard bezochten werden wij door de trotse jonge generatie rondgeleid over de velden. Bij de lunch met 3 generaties was het een hele klus om alle wijnen te proeven. 

Bezoek de gastvrije Family

De drie belangrijkste wijngebieden in Piemonte zijn de Langhe, de Roero en de Monferrato. Het meest bekend hiervan is de Langhe, het gebied met Alba als stralend middelpunt van de Barolo, de Barbaresco en de Dolcetto wijnen. Het aansluitende Roero gebied ligt ten Noorden van Alba. Hier komt bijvoorbeeld de Roero Arneis vandaan. Monferrato, met naast Asto ook de wijnsteden Acqui Terme en Ovada, is het grondgebied van de Asti Spumante, de Moscato d’Asti, de Barbera d’Asti en de Barbera del Monferrato.

De afkomst van de naam (letterlijk ‘aan de voet van de bergen’) heeft te maken met de ligging aan de zuidkant van de Alpen.

Met de bekende Barolo en Barbaresco als aanvoerders van maar liefst 18 DOCG en 41 DOC wijnen. Hoewel Piemonte als omvang het vijfde wijngebied is van Italië, behoort het qua kwaliteit dus tot de absolute top.

Shop alle wijn

 10,75 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 39 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 10,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 12,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 12,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 10,70 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 10,70 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 12,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten