Mallorca

 

Wat een inspirerend verhaal! Het is geweldig om te zien hoe Don Bernat Febrer na zijn pensioen nog zo’n spannend nieuw project is gestart. Zijn passie voor wijn en zijn ondernemersgeest hebben hem verleid tot het creëren van iets bijzonders. De betrokkenheid van zijn dochter María Antonia en schoonzoon Pedro Sansó toont aan hoe het hele gezin zich heeft ingezet voor het succes van het project. En het feit dat zelfs zijn kleinzoon Joan Sanso Febrer bij de bodega is komen werken, toont aan hoe het erfgoed van de familie wordt voortgezet.
De nieuwe bodega in Montuiri klinkt als een prachtige toevoeging aan het project, vooral met het moderne machinepark en het wijnbouwmuseum. Het is mooi om te zien hoe het oude en het nieuwe samenkomen, met behoud van de historische kenmerken van het oorspronkelijke gebouw.
 

wijnbouwtraditie op Mallorca

Ik ben er zeker van dat de opening van de nieuwe bodega in augustus 2020 een opwindend moment was voor de hele familie en een mijlpaal in het succesverhaal van dit project. Ik wens hen veel succes met hun verdere avonturen in de wijnwereld!

Wat interessant om te weeten dat de wijnbouwtraditie op Mallorca teruggaat tot de 7e en 6e eeuw voor Christus, vooral in Porreres. Het is duidelijk dat het klimaat en de vruchtbare grond van het eiland perfect zijn voor wijnbouw, en het feit dat jullie zelfs zeldzame druivensoorten kunnen cultiveren, is echt indrukwekkend.
Met een uitbreiding van 6,5 hectare naar 12 hectare, is het duidelijk dat het wijndomein aanzienlijk is gegroeid. Door te werken met verschillende druivenrassen zoals Chardonnay, Riesling, Manto Negro, Monastrell, Syrah, Giró Ros, Moscatel, Petit Verdó en anderen, ontstaat er een breed scala aan mogelijkheden om unieke en interessante wijnen te produceren.

Shop alle wijn

 22,50 per fles - excl. bezorgkosten
 19 per fles - excl. bezorgkosten
 19 per fles - excl. bezorgkosten
 16,50 per fles - excl. bezorgkosten
 17,50 per fles - excl. bezorgkosten