Navarra

Een van de meest legendarische wijnstreken van Spanje is waarschijnlijk ook de meest veelzijdige en dynamische.

De wijngaarden van Navarra liggen onder Frankrijk, in een reeks ruige valleien die zuidwaarts uitlopen vanaf het bergachtige puntje van noord-centraal Spanje. Ze strekken zich uit over groene uitlopers die gevoed worden door Atlantische regens voordat ze snel stroomafwaarts afdalen in het uitgestrekte, droge Ebro-bekken van Spanje – een totale afstand, van noord naar zuid, van slechts 80 kilometer.

De dramatische topografische variatie van Navarra – evenals de vrij unieke geografische centrale ligging op de samenvloeiing van Atlantische, continentale en mediterrane klimaatinvloeden – helpt het complexe mozaïek van bodems en microklimaten van de regio te verklaren.

Elegante wijnen

Ooit voornamelijk bekend om zijn rosado’s op basis van Garnacha, begon de D.O. Navarra in de jaren ’80 Franse variëteiten toe te laten, met name Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon – een opmerkelijke ontdekking van de geschiktheid van terroirvariëteiten die uiteindelijk zelfs de meest sceptische rassenpuristen zou imponeren en de D.O. een nieuwe fase van zijn evolutie als producent van fijne wijn zou inluiden.

Het Navarra van vandaag is zowel innovatief als respectvol ten opzichte van tradities – zijn evolutie en unieke plaats in de wereld vertalen zich in een verbluffende veelheid aan stijlen die aan de consument worden aangeboden:

Shop alle wijn

Uitverkocht
 6,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten