Ribera del Douro

Bodegas Resalte de Penafiel behoort tot de oorsprongs benaming Ribera del Duero, gelegen in Peñafiel, en heeft zich altijd onderscheiden door de productie van wijnen van hoge kwaliteit. Deze wijngaard is in 2000 begonnen met het maken van wijnen, waarbij we traditionele methoden perfect combineren met het gebruik van optimale technologische oplossingen, waardoor we moderne en toch complexe wijnen kunnen maken.

Al onze wijnen zijn volledig gemaakt van de Tempranillo druivensoort, inheems in het gebied, waaruit we exquise fruittonen halen die elk van onze wijnen hun eigen identiteit geven.

We beheren 80 hectare wijngaarden in verschillende gebieden van de Ribera del Duero, waardoor we een grotere complexiteit in de druiven krijgen, aangezien we wijngaarden hebben van verschillende hoogtes, oriëntatie en bodemsoort.

Tempranillo Druif

De Tempranillo is de belangrijkste inheemse blauwe druif van Spanje. Recent onderzoek laat zien dat hij mogelijk eenzelfde voorvader heeft als de pinot noir. Als hij op zichzelf wordt gevinifieerd geeft hij schitterende jonge wijnen, met aardbei-framboos in de neus en heerlijk zomerfruit op het gehemelte. Hij heeft het echter altijd het mooist gedaan in de grote rioja’s, waar hij meestal gebruikt wordt in een verhouding van 70 procent, samen met garnacha, graciano en mazuelo. 

De wijn die hier het resultaat van is, zal in de beste jaren op dronk komen tot een rozijn- en kaneel achtige rijkdom. Toch geeft tempranillo mooie, kruidige crianza’s, en in Ribera del Duero ook in een goed jaar een enkele reserva. In Navarra, Toro en Catalunya zijn nieuwe aanplanten die spectaculaire blends van tempranillo en cabernet sauvignon opleveren.

De druif wordt praktisch overal in Spanje en ook in de Douro en Alentejo streek van Portugal gebruikt.

Shop alle wijn

 40,35 per fles - excl. bezorgkosten
 48,30 per fles - excl. bezorgkosten
 23,45 per fles - excl. bezorgkosten
 16,45 per fles - excl. bezorgkosten
 73,95 per fles - excl. bezorgkosten