Biodynamisch

De familie Braun nodigt u uit om hun wijnmakerij, hun passie voor hun wijngaard en hun wijnen te ontdekken, in Orschwihr,
een wijn producerend dorp gelegen in het zuiden van de Route des Vins d’Alsace. Het wijnhuis is biologisch en biodynamisch gecertificeerd onder het Demeter-label. De familie Braun is sinds 1593 in de Elzas gevestigd. Sindsdien hebben generaties wijnbouwers elkaar van vader op zoon opgevolgd. In 1960 besluit Camille Braun het etablissement, dat tot dan toe in de polycultuur draaide, over te nemen. Hij besluit zijn activiteit te concentreren op de wijnbouw en begint zijn wijn te verkopen. Hij ontwikkelt de wijnmakerij samen met zijn vrouw Marguerite en transformeert de 2,5 hectare in 8 hectare in 1987.
In hetzelfde jaar krijgen ze gezelschap van hun zoon Christophe, die geleidelijk aan het hoofd van het bedrijf zal overnemen.
De wijnmakerij bezit nu 15 hectare wijnstokken.

Sinds 1593

De 15 hectare van de wijnmakerij Camille Braun wordt nu bewerkt door Christophe en zijn vrouw Chantal. Sinds 2005 kozen ze ervoor om hun wijngaard te laten groeien volgens de biologische en biodynamische methoden.

Eric, Joao, Anne-Claire en Maxime voegden zich bij hen om voor deze 100 km aan wijngaarden te zorgen, wat overeenkomt met ongeveer 78.000 wijnstokken.
Wijnmakerij Camille Braun nodigt u uit om een ​​breed scala aan wijnen te proeven die afkomstig zijn uit de terroirs van Orschwihr:
de Pfingsberg Grand Cru, de Bollenberg, de Lippelsberg en de Buchrod. We bewerken ook twee percelen op de Kaefferkopf Grand Cru in Katzenthal en 2 hectare wijnstokken in het dorp Uffholtz..

Shop alle wijn

 40 per fles - excl. bezorgkosten
 22,50 per fles - excl. bezorgkosten
 25 per fles - excl. bezorgkosten
 40 per fles - excl. bezorgkosten
 22,50 per fles - excl. bezorgkosten