sinds 1987

De familie Braun is al sinds 1593 gevestigd in Orschwihr, een dorp met ongeveer 1000 inwoners aan de zuidkant van de Route des Vins, bekend om de grand cru Pfingstberg met kalk- en mica zandsteen. Sinds 1987 zijn Christophe en Chantal de trotse eigenaren van de wijngaard.

Camille Braun bezit 15 hectare grond en produceert sinds 2005 al hun wijnen volgens de principes van de biodynamische landbouw (gecertificeerd AB, EU-biologisch en Demeter). Ze bieden een indrukwekkend assortiment wijnen aan, maar we zijn verliefd geworden op hun rode wijnen, vin natures en crémants

Bezoek de gastvrije Family

We hebben het geluk dat we onze 15 hectare wijngaarden kunnen exploiteren volgens de biodynamische principes in een buitengewone natuurlijke omgeving:

  – Zeldzame en diverse geologieën: kalksteen, zandsteen, graniet…

  – Zeer weinig neerslag dankzij de omliggende bergen (Vogezen)

  – De zonnige en beroemde hellingen van de Bollenberg en onze

     2 Grand crus : Pfingsberg en Kaefferkopf

Ons werk is gebaseerd op de wil om deze uitzonderlijke omgeving te benadrukken en er respectvol mee om te gaan. Biodynamica is perfect aangepast aan al deze uitdagingen. Het biologisch-dynamische principe is veel veeleisender dan de biologische cultuur. Met het Demeter-label certificeert biologisch-dynamische landbouw een aanpak die is gebaseerd op kwaliteit en ethiek:

Shop alle wijn

40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
25 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten