Douro Portugal

Rui Roboredo Madeira volgt als wijnmaker de natuurlijke stroom van het water. Deze reis langs de Douro brengt hem van Vinho Verde aan de noordelijke kust naar het dieper gelegen Porto en Beira Interior. De oevers van de Douro staan bekend om hun uitstekende wijnen en maken de regio tot één van de beste wijnstreken van Portugal.

Rui Roboredo Madeira werd geboren in Lissabon, studeerde economie. Zijn Studie werd bruut verstoord door een ongeluk. Na 2 weken in coma te hebben gelegen, herstelt hij langdurig op het familiebedrijf (CARM – Casa Agrícola Roboredo Madeira) in Almendra, in de Douro Superior.

Hij behaald zijn diploma oenologie aan de universiteit van Trás-os Montes en Alto Douro, in Vila Real. En loopt stage bij Codorníu, in Barcelona. Hij haalt het Diploma Professioneel Olijfolie proever. Hij werk voor een groot concern dat Zuid Afrikaanse en Argentijnse wijn promoot voor de Amerikaanse markt en keert daarna terug naar zijn thuisbasis in de Douro en lanceert de eerste wijnen en olijfolie van CARM – Casa Agrícola Roboredo Madeira, die al snel internationale erkenning krijgen. 

5 wijngaarden in de Douro en Beira Interior

Hij is nu Oenoloog / Technisch Directeur van CARM en heeft geleiding over een 5 tal wijn gaarden in de Douro en Beira Interior.

Hij maakt nu al meer dan 20 jaar wijn in deze regio. “Na vele oogsten heb ik geleerd dat ik door de wijngaarden goed te verzorgen en de natuurlijke balans te bewaren, het beste kan halen uit onze inheemse druivensoorten zoals Touriga Nacional, Touriga Franca, Tinta Roriz, Jaen…

Deze geweldige wijngaarden van de Douro-regio blijven mijn passie voor wijn maken inspireren.

Wij bieden de wijnen van Castello d’Alba en Quinta da Pedra aan om je kennis te laten maken met deze fraaie en vaak onbekende druiven uit het Noorden van Portugal.

Shop alle wijn

 16,30 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
Uitverkocht
 6,35 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 8,95 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 11,45 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 41,55 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 21,70 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 27,60 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 11,30 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten