Saint Emillion

Saint-Emilion, een middeleeuws dorp dat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat, is historisch wereldberoemd om zijn prestigieuze appellations, de bron van enkele van de beste wijnen. Het dorp heeft een rijke geschiedenis en zijn reputatie is opgebouwd door mannen en vrouwen die nooit ophielden hun verschillen te verdedigen.

Een van hen was Robert Villepigue, een plaatselijke landbouwingenieur die van 1905 tot 1928 Château Figeac runde en later eigenaar was van Château Cadet Piolat. In die tijd had Robert Villepigue het innovatieve idee om een coöperatieve wijnmakerij op te richten in Saint-Emilion. Midden in de crisis van de jaren 1930 bracht hij 6 wijnboeren samen die de stichters werden van de coöperatieve wijnkelder van Saint-Emilion. Het project werd werkelijkheid in 1931, maar het duurde tot 1932 voordat de eerste coöperatie van de Gironde haar eerste wijnoogst produceerde.

Bezoek de gastvrije streek

Op dat moment was het belangrijkste doel van de wijnkelder het verenigen van een aantal landgoederen om middelen te bundelen voor productie, vinificatie en de verkoop van wijnen, die in die tijd voornamelijk in bulk werden verkocht.

In 1966 werd de wijnkelder erkend als producenten groepering. Haar activiteiten bestreken toen de 8 gemeenten van de Appellation d’Origine Contrôlée (AOC) Saint-Emilion: Saint-Emilion, Saint-Christophe-des-Bardes, Saint-Etienne-de-Lisse, Saint-Hippolyte, Saint-Laurent-des-Combes, Saint-Pey-d’Armens, Vignonet en Saint-Sulpice-de-Faleyrens. Vandaag vertegenwoordigt de Union de Producteurs iets meer dan 12% van alle AOC Saint-Emilion wijnen.

In de loop der jaren is de Union de Producteurs de Saint-Emilion blijven werken aan de kwaliteit van haar producten, zoals blijkt uit de erkenning van haar inzet door middel van de verkregen certificeringen.

Shop alle wijn

 19,45 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten