Canal Du Midi

Een biodynamische wijngaard – Inzicht in en actie ondernemen op onze directe omgeving om de terugkeer van biodiversiteit te bevorderen.

Château d’Argens kijkt uit over de Aude en het Canal du Midi en is een imposant manoir gelegen in het hart van het gelijknamige middeleeuwse dorp.Het gebouw was lange tijd geïntegreerd in de “Seigneuries de Sérame”.Argens, voorheen Villa Arsegii (881), ontleent zijn naam aan de geologische vindplaats bestaande uit zandsteen en klei die bekend staat om hun kwaliteit (argilla in het Latijn).

Tegenwoordig maakt het scala aan terroirs en druivensoorten het mogelijk om subtiele, complexe en gastronomische wijnen aan te bieden.Het domineert het gelijknamige middeleeuwse dorp en is rijk aan 900 jaar geschiedenis die zijn oorsprong vindt in een turbulent verleden.

Cultuur en geschiedenis

Het kasteel is aan Noorse mensen verkocht. Een deel van dit kasteel is gerenoveerd als gîte, en de rest is privé en onmogelijk te bezoeken .Ondanks dat blijft het toch een mooie plek om van buitenaf te bewonderen en er vrij rond te lopen om een ​​mooi uitzicht krijgen over de hele Minervois-regio waar het dorp ‘Argens midden in ligt. Het kasteel was lange tijd eigendom van het aartsbisdom Narbonne.En kwam in 1215, tijdens de kruistocht tegen de Albigenzen, in handen van Simon de Montfort.Voordat het werd verkocht om het losgeld voor Jan II de Goede (Jean II Le Bon) te betalen, destijds een gevangene van de Engelsen.

Shop alle wijn

 13,90 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 10,31 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 12,29 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 10,10 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 14,05 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,60 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 12,25 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,15 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 15,45 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten