Sinds 1928

Château Les Barraillots werd geboren in 1928 tussen enkele van de grote geclassificeerde groeiers van de Margaux appellatie. Het blijft een van de weinige Crus Artisans Margaux. 

De wijngaard, bestaande uit 7 hectare wijnstokken met een gemiddelde leeftijd van 40 jaar, floreert op een arme, kiezelachtige terroir. In overeenstemming met de traditionele teeltmethoden wordt de wijngaard volledig omgeploegd en niet chemisch gewied. 

De druivenrassen zijn 50% Cabernet Sauvignon, 40% Merlot en 10% Petit Verdot. Je wijnboer verkoopt Margaux Château Les Barraillots per fles of magnum. Je kunt zijn domein bezoeken en zijn wijn gratis proeven.

Appellation Margaux

De appellation Margaux omvat 5 gemeenten: Margaux, Arsac, Labarde, Soussans en Cantenac. Het terroir is homogeen en bestaat uit een reeks kiezelheuvels. Wijnstokken verschenen voor het eerst in Margaux in de Gallo-Romeinse tijd. 

Tegen het einde van de 18e eeuw werden de eerste rijpingstechnieken geïntroduceerd, waardoor het concept van kwaliteit ontstond dat leidde tot de beroemde classificatie van 1855 met 21 geclassificeerde groeisectoren in de appellation Margaux. 

Een eeuw later werd de Appellation d’Origine Contrôlée van Margaux geboren, samen met de wijnbouwers bond… Margaux wijnen hebben een uitstekend bewaarpotentieel, maar ze onderscheiden zich ook door hun delicatesse en soepelheid, ondersteund door fruitige aroma’s van grote elegantie.

Shop alle wijn

 27,50 per fles - excl. bezorgkosten