Sinds 1931

Gelegen op het beroemde plateau van Pomerol bevindt zich op honderdvijftig meter ten zuiden van het kerkje, tussen de grootste grands crus van de regio, Château Clos de Clocher. Het werd in 1931 eigendom van wijnhandelaar Jean Babtiste Audy. Inmiddels bestiert zijn achterkleinkind (met dezelfde naam) het bijna vijf hectare tellende domein.

Samen met een talentvol team (dat ook verantwoordelijk is voor de wijnen van Château Bonalgue (Pomerol), Château Monregard la Croix (Pomerol), Château Les Hauts-Conseillants (Lalande de Pomerol), Château du Courlat (Lussac-Saint-Emilion) maakt hij hier een hoogwaardige Pomerol van driekwart merlot met aanvulling van cabernet franc, afkomstig van oude stokken.

Die staan ideaal gesitueerd in ijzerrijke grind- en kleigrond. Het is de beperkte grootte van het bedrijf dat optimale verzorging van de druiven mogelijk maakt: iedere stok wordt minutieus in de gaten gehouden

Gelegen op het beroemde plateau van Pomerol

De wijngaarden liggen op de rechteroever van de Garonne in Libournais en de bodem varieert van klei-kalkachtig tot grind, via blauwe klei en ijzerpan. De zeer expressieve Monregard la Croix is afkomstig van een kleine wijngaard van 1,5 hectare beplant met 25 jaar oude afgebakende Merlot (90%) en Cabernet Franc (10%) wijnstokken. 

Na de gisting in betonnen vaten rijpt de wijn 20 maanden in een combinatie van nieuwe en gebruikte eikenhouten vaten. Er worden slechts 9.000 flessen geproduceerd, dus de beschikbaarheid is noodzakelijkerwijs beperkt.

Donkerpaars van kleur. Geurige aroma’s van zoethout, koffie en pruimachtig rood fruit. In de mond medium body en rijp met soepele aroma’s van kersenfruit en een sappige textuur. De tannines zijn stevig en de afdronk lang. Heerlijk bij geroosterde kalkoen met alles erop en eraan. Probeer anders eens een rustieke bonensoep met chorizo of een stoofschotel van konijn en pruimen.

Shop alle wijn

 46,55 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten