Sinds 1920

Het wijnhuis werd opgericht door grootvader, Edouard Batailley, die eind jaren 1920 enkele wijngaardpercelen had gekocht. Zijn zoon, André Batailley, volgde hem op aan het hoofd van het chateau en beiden ontwikkelden de wijngaardoppervlakte en de vinificatie kennis. Hun werk en inspanningen werden in 1993 aan de dochter/kleindochter doorgegeven. 

Vanaf dat moment zijn mijn man Abel en ik met dezelfde passie Granins wijnen blijven maken. Gelegen in het gehucht Grand Poujeaux, tussen twee zeer beroemde crus van onze appellation, Chateau Poujeaux en Chateau Chasse Spleen, beheren we 14 hectare. 

Médoc, Bordeaux

We hebben kiezel- en klei-kalksteenbodems en onze blend bestaat uit 45% Merlot, 45% Cabernet Sauvignon en 10% Petit Verdot. Onze druiven worden 100% met de hand geoogst en vervolgens gevinifieerd volgens een traditionele methode, per perceel en in temperatuur gecontroleerde vaten. De rijping van 12 maanden gebeurt in Franse eiken vaten (een derde nieuw). 

Het resultaat is een goed gestructureerde, diepe, soepele, zacht houtachtige wijn die rijk is aan tannines. Marie-Lyne Bodin

Shop alle wijn

 16,25 per fles - excl. bezorgkosten
 9,84 per fles - excl. bezorgkosten
 8,44 per fles - excl. bezorgkosten
 10,98 per fles - excl. bezorgkosten
 10,98 per fles - excl. bezorgkosten
 19,37 per fles - excl. bezorgkosten
 9,84 per fles - excl. bezorgkosten
 8,44 per fles - excl. bezorgkosten