Het landgoed Heretat Ferrer 

Het landgoed Heretat Ferrer de la Vall ligt in de gemeente Piera in de Anoia in Catalonië, Spanje.

De boerderij van het Ferrer de la Vall landgoed is al bekend sinds de 16e eeuw. Er zijn fermentatievaten in het huis, als gevolg van de verschillende uitbreidingen die in de 16e en 17e eeuw zijn gedaan.

Rond 1880 werd er een apart gebouw gebouwd, gewijd aan de wijnproductie, met gistingsvaten en 1000-liter vaten om de wijn in op te slaan. Het is bekend dat men erin geslaagd was om ongeveer 1300 tot 1800 ladingen druiven om te zetten in 1600 tot 2000 Hl wijn, afhankelijk van het jaar.

Toen de druifluis rond 1888 Piera bereikte, werd een deel van het land verlaten vanwege economische problemen en gebrek aan arbeidskrachten. Gedurende de hele 20e eeuw nam de wijnproductie geleidelijk af tot het einde van de jaren 1970 en het begin van de jaren 1980. Op dat moment stopte de wijnproductie definitief op commerciële basis en werd besloten om de gehele druivenproductie te verkopen aan de grote cava-producenten in de omgeving.

In 2000 zetten we in op het herstellen van de oude familietraditie van wijnmaken door nieuwe wijngaarden aan te planten.

Landgoed bestaat sinds de 16e eeuw

In 2006 renoveerden we de oude wijnmakerij met behoud van de structuur, nu met moderne machines en roestvrijstalen tanks.

Het project van de wijnmakerij werd geboren uit de wens om het werk in de wijngaard waardiger te maken. De prijs van de druiven die worden verkocht aan grotere wijnhuizen in de omgeving erkent niet het werk van de boer of de kwaliteit van de druiven. Zo begon het project om ambachtelijke kwaliteitswijn te maken met de wil om het werk in de wijngaarden van Can Ferrer de la Vall te respecteren en te weerspiegelen. Clot de les Soleres produceert uitsluitend met zijn eigen druiven.

In 2008 brachten we de eerste wijn onder de merknaam Clot de les Soleres op de markt.

Bij Clot de les Soleres maken we uitsluitend natuurlijke wijnen, dat wil zeggen: zonder iets te verwijderen of toe te voegen, zonder toegevoegde sulfieten of andere oenologische toevoegingen. Onze wijnen hebben van jaar tot jaar verschillende kenmerken, als uitdrukking van de klimatologische variatie van de wijngaarden.

De Clot de les Soleres ontleent zijn naam aan een van de percelen van het landgoed Heredad Ferrer de la Vall.

Shop alle wijn

 17,75 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 17,20 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten