Sinds 1928

Het verhaal begon in 1928 in Davayé, toen Joanny Collovray zich vestigde in dit kleine dorpje in het zuiden van Bourgondië, een paar kilometer ten westen van Mâcon. Hij bewerkte het land, maakte geitenkaas en verbouwde verschillende gewassen, waaronder wijnstokken. 

Als eenvoudige pachter maakte hij wijn op het land en handelaren zorgden voor de verkoop ervan. Zijn naam wordt al in 1940 genoemd in de vakpers, waar hij wordt geprezen om de kwaliteit van zijn werk.

In 1956 werd hij opgevolgd door zijn zoon Henri. Henri werkte samen met zijn vader op de boerderij en hield vast aan de polycultuur. In die tijd was het niet de wijn die de belangrijkste bron van inkomsten voor de familie vormde, maar de productie van geitenkaas. 

Tussen Bourgogne en Languedoc

Toch breidde hij de wijngaarden van de familie uit door een paar percelen in de appellation Mâcon-Davayé te kopen. Zijn zoon Christian begon op 16-jarige leeftijd in de wijngaarden te werken en gaf later de veeteelt op om zich volledig aan de wijnbouw te wijden.

De familie Terrier had geen geschiedenis in het verbouwen van wijnstokken, maar omdat Léon Terrier de smid van het dorp was,hadden ze altijd samengewerkt met de lokale wijnboeren.

Opgegroeid in deze omgeving, koos zijn zoon Jean-Luc Terrier ervoor om naar de landbouwschool te gaan, gespecialiseerd in wijnbouw, waar hij zijn buurman en jeugdvriend Christian Collovray tegenkwam.

Shop alle wijn

 19,80 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 17,95 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 33 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten