Loire Talent

François-Xavier Barc runde jarenlang een beroemd domaine in Chinon en kreeg samen met een goede vriend in St Nicholas de Bourgueil de mogelijkheid om zijn eigen onderneming op te richten. Hij startte het partnerschap in 2010 om kwalitatief goede en betaalbare wijnen te produceren van wijngaarden langs de Loire.

Hun productie komt uit acht Touraine gebieden, de belangrijkste is in Bourgueil waar hun wijnmakerij is gevestigd, maar strekt zich uit tot de dorpen Chinon, Vouvray, Saumur en Montlouis.

Dankzij vertrouwensvolle relaties heeft hij langetermijn contracten afgesloten op geselecteerde percelen, waarbij hij lagere opbrengsten en een redelijke landbouw toepast met de focus op de kwaliteit van het fruit.

Loire wijnen

De vinificatie is traditioneel en door rijp te oogsten en drastische wijnbouw methoden te gebruiken, is hij in staat om de hoogste kwaliteit fruit te krijgen.

De wijnen zijn fruitig met ronde tannines en aangenaam om te drinken in de ware geest van de Loire wijnen.

De rode wijnen variëren in stijl van licht en fruitig (in veel opzichten vergelijkbaar met goede Beaujolais) tot gestructureerde, middelzware wijnen met complexe tonen van kreupelhout, potloodschaafsel en gekruide zwarte bessen. Deze laatste stijl kan worden vergeleken met Cabernet Franc-dominante wijnen uit de koelere delen van Bordeaux.

Complices de loire biedt een volledig assortiment Bourgueil, Chinon en Saumur Champigny wijnen en ook varietal bottelingen van Pinot noir uit Touraine.

Shop alle wijn

 13,05 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,05 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten