Sinds 1950

Na de Tweede Wereldoorlog was Marius Perron een zogenaamde “dubbel arbeider”, werkzaam in zowel de landbouw als de wijnbouw.

In de jaren 1950 werd Perron fulltime wijnboer (24 uur per dag, 7 dagen per week) om zijn gezin te onderhouden. Zonder de opofferingen of de keuzes te tellen, zorgde Marius Perron voor zijn domein zoals een vader voor zijn kinderen.

In 1973 was hij blij en trots toen hij een gouden medaille won op het Concours Général Agricole in Parijs voor zijn AOC Château-Chalon 1966 wijn.

 

Les bons vins et les autres

In 1977 was hij verrast toen hij voor het eerst werd genoemd in een boek getiteld “Les bons vins et les autres” van Pierre-Marie Doutrelant (uitgegeven door France Loisirs). Dit was eindelijk de erkenning en inwijding van zijn werk en zijn knowhow, zo gewaardeerd door zijn klanten.

In 1987 vertrouwde hij zijn domein toe aan zijn schoonzoon, Jacques Durand, die al wijnbouwer was in Pépieux (in de Minervois).

Samen delen deze twee mannen, met hun hart in hun handen, urenlang hun passie voor wijn, met één en hetzelfde doel: voorrang geven aan de kwaliteit van hun producten. Het wijnhuis heet nu “Domaine Durand Perron”.

Shop alle wijn

 32,65 per fles - excl. bezorgkosten
 19,70 per fles - excl. bezorgkosten
 17,60 per fles - excl. bezorgkosten
 23,20 per fles - excl. bezorgkosten
 39,25 per fles - excl. bezorgkosten