Champagne

Domaine Lagille is gevestigd in Treslon; een dorpje met zo’n 200 inwoners in het westen van de Marne-vallei, bekend om de hoogstaande kwaliteit Meunier. Domaine Lagille heeft 7,5 hectare grond (HVE (High environmental value) gecertificeerd), waarvan 95% direct rond het domaine ligt. 

Sinds 2021 staat Vincent aan het roer en staat het prachtige nieuwe logo op de flessen: een eikenboom in volle glorie en diepe wortels; verwijzend naar de generaties voor hem: door hun harde werken kan hij nu de vruchten plukken.

Domaine Lagille is een Recoltant-Manipulant wijnmaker, wat betekent dat het gehele proces van champagne maken door zijn familie wordt gedaan; het werken in de wijngaard, het oogsten en persen van de druiven, het laten gisten van de wijn tot aan het bottelen, laten rijpen in de kelders en de verkoop aan toe.

De wortelscan Vincent en Maud in Treslon sinds stammen  1818. Wijnbouwers sinds de 17e eeuw.

Zoveel mogelijk zelfvoorzienend

Maud en Vincent zijn broer en zus, met een leeftijdsverschil van 13 jaar. Maud was de eerste die zich bij het landgoed voegde, in 2002.

In 2012 stapte Vincent ook in het avontuur. Met zijn hoofd vol ideeën en verlangens. Teeltmethodes, wijnmaken, merkimago, werkorganisatie, commerciële strategie: hij wil experimenteren, uitvinden, het familie-erfgoed ontwikkelen.

“We zijn ook boeren. Mijn grootvader definieerde zichzelf als landbouwer, of het nu ging om graanvelden of wijngaarden. Onze ouders namen de beslissing om een champagnemerk te lanceren en een andere dimensie te geven aan het wijngedeelte. Maar de landbouw is er nog steeds. En dat is belangrijk voor mij. Toen ik jonger was, had ik het erover om ‘boer en wijnbouwer’ te worden. Dit is mijn benadering om dit beroep te overwegen! “

In de loop der jaren leert Vincent, probeert en probeert hij opnieuw, experimenteert hij, boekt hij vooruitgang en definieert hij de wijnmaker die hij wil zijn.

En vandaar hebben we gekozen voor biologische certificering. “

Shop alle wijn

 37,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
Uitverkocht
 32,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 60 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten