sinds 1725

Domaine Saint-Remy, opgericht in 1725, is gelegen in Wettolsheim en behoort tot de absolute top van de Elzaswijnen. Wijnbouwers in hart en nieren en gepassioneerd tot en met maakt de familie Ehrhart wijnen die voortkomen uit uitzonderlijke terroirs. Vandaag is reeds de zevende generatie actief met nog evenveel passie. Dochter Margot mag zich trots Ambassadrice van de Vins et Vignobles d’Alsace 2022 noemen.
Hun wijngaarden zijn verspreid over verschillende gemeenten zoals Kaysersberg, Eguisheim, Ammerschwihr, Turckheim en Walbach en de biologische wijnen behalen jaarlijks internationaal hoge scores. Hun pinot noir behoort tot het neusje van de zalm van de Elzasser rode wijnen.

Demeter certificering

Het domein werkt met alle typische Elzasser druivenrassen zoals pinot gris, riesling en gewurztraminer. De geproduceerde wijnen worden gedecoreerd in rood, wit, rosé en crémant. Een biologisch-dynamisch domein. Sinds 2010 zijn de wijnen van het domein gecertificeerd als biologisch. De milieuverbintenissen van het domein werden in 2011 nog versterkt met de principes van de biodynamische landbouw volgens de Demeter-certificering. 

Dit type landbouw stelt ons in staat om wijnen te verkrijgen waarin het terroir volledig tot uiting komt en waarin alle aromatische rijkdom van het terroir en de druiven voelbaar is. Het ritme van de oogst is niet alleen natuurlijk, maar ook zonne-, maan- en planetair. De bodems worden uitsluitend behandeld met biodynamische preparaten. Alle druiven worden met de hand geplukt, voorzichtig geperst en de gisting gebeurt traditioneel alleen met inheemse gisten.

Shop alle wijn

 16,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 15,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten