sinds 1738

In 1738 plantte meneer Welty zijn eerste wijnstokken op de heuvels van de Bollenberg, een dor heidegebied dat uniek is in Europa. Acht generaties later zetten we dit prachtige familieverhaal, dat ons zo nauw verbindt met het land, de wijnstokken en de wijn, voort met hetzelfde geloof en hetzelfde enthousiasme. Elke dag wordt ons werk geleid door de overtuiging dat de natuur ons zal teruggeven wat wij haar hebben gegeven. Het is al meer dan vijfendertig jaar geleden dat Jean-Michel de fakkel van zijn vader Fernand overnam en geleidelijk de oppervlakte van de wijngaard verdubbelde.

Acht Generaties

In september 2012 kreeg hij het gezelschap van zijn zoon Jérémy, die een frisse wind door het domein liet waaien met nieuwe creaties en een nieuwe teeltmethode: biologische landbouw.

Orschwihr ligt aan de voet van de Bollenberg – Bélénus. Deze heuvel, met zijn terroir van klei-kalksteen, geniet de hele dag door van uitzonderlijke zonneschijn. Op de hellingen vinden de wijnstokken een bodem die bevorderlijk is voor hun ontwikkeling en die perfect geschikt is voor de florale expressie van de Elzasser druivenrassen.

Shop alle wijn

 16,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 15,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten