Priorat

In 2004 trad de familie Ibarra, wijnliefhebbers dankzij haar patriarch en grootvader Francisco Ibarra, toe tot de wijnwereld in Mexico. Ze richtte een wijnmakerij op met een productie van 6000 flessen per jaar voor vrienden en familie in Tequisquiapan, Queretaro, met de droom om op speciale data van hun eigen oogst te genieten.

Het wijnhuis heet Sta Rosa Xajay en is gevestigd in een typisch Mexicaanse boerderij in het dorp Sta Rosa Xajay in Tequisquiapan, Queretaro, 2 uur van Mexico-stad en 15 minuten van Freixenet.

In 2012 besloot de oudste kleinzoon, Fernando Grajales Ibarra, die de liefde voor wijn deelde met zijn grootvader, een nieuw avontuur aan te gaan en te investeren in de prestigieuze wijnstreek Priorat. In 2013 kocht hij het wijnhuis Dosterras – in Montsant, de regio die Priorat omringt binnen de regio Tarragona – dat sinds 2003 onder leiding stond van Josep Grau, wijnmaker en eigenaar van het wijnhuis.

Superb Granache

Bij Dosterras draait alles om het produceren van kwaliteitswijnen in een boetiekopstelling, waarbij altijd gestreefd wordt naar zorg tot in het kleinste detail. Het nemen van wat het terroir biedt om het om te zetten in herinneringen met vrienden, familie en mensen waar ze van houden is hun filosofie.

Onder de nieuwe eigenaar is Dosterras nieuw leven ingeblazen. Daarom hebben ze Dosterras Naixement gecreëerd, een gelimiteerde oplage van 1000 flessen per jaar, vergezeld van het kunstwerk van Eduardo Recife (een Braziliaanse illustrator), die jaar na jaar in het etiket weergeeft wat er tijdens de oogst gebeurt in het terroir, op de wijnmakerij en in de levens van de mensen.

Shop alle wijn

 19,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 19,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten