Friuli

Een oeroude traditie die voldoet aan de modernste technieken. Het landgoed is al generaties lang in handen van de familie de Puppi. Met hun Toscaanse afkomst stammen de de Puppi’s af van de beroemde Guidi familie, heren van Poppi in Casentino. Dante Alighieri haalt in een passage van de Goddelijke Komedie de Guidi’s aan, een bewijs van de macht en het prestige van deze oude clan. De oorlog tussen de Guelfi’s en de Ghibellini’s zorgde voor conflicten en verdeeldheid binnen de familie Guidi. Als gevolg hiervan verliet een tak van de familie Florence en vestigde zich in 1200 in Friuli. Zo ontstond een nieuw verhaal, dat van de Puppi’s.
Eenmaal gevestigd in Friuli, vanaf het midden van de veertiende eeuw tot de val van het aristocratische regime, nam de familie deel aan de raad van de adel van Cividale. Landeigenaren en leiders van huurlingen gaven de familie Friuli een reeks prominente figuren die zich onderscheidden in de politiek, justitie en binnen de kerkelijke hiërarchie.
In 1703 eerde Leopald van Oostenrijk hen met de titel conti del Sacro Romano Impero (graven van het Heilige Roomse Rijk) als erkenning voor de belangrijke bijdrage van de familie.
. 

Sinds 1703

Friuli Venezia Giulia is een Italiaanse regio in het noordoosten van Italië en is gelegen aan de Adriatische Zee De officiële hoofdstad is Triëst en de economische hoofdstad is Udine. Er liggen 4 provincies in Friuli; Triëst, Udine, Pordenone en Gorizia. Alle hebben gelijknamige provinciehoofdsteden. De regio heeft veel te bieden, in het noorden liggen bergen van wel 2.500 meter hoog, er liggen stranden en de plaats heeft steden en dorpen met een rijke geschiedenis. Friuli is erg beïnvloed door de Germaanse en Slavische bevolking. Naast de bekende internationale rassen vind je in Fruili de Colli Orientali friulano, ribolla, verduzzo en picolit voor witte wijn, en refosco, pignolo en schioppettino voor rode wijn. De laatste was haast uitgestorven en is op het nippertje gered.

Shop alle wijn

 14,05 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,60 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten