Poboleda (Priorat)

In 2002 besloten zes families uit Poboleda (Priorat), met een lange geschiedenis in de wijnbouw, samen te werken om wijnen van hoge kwaliteit te produceren van hun eigen druiven. Roser Amorós werd aangesteld, een bekende en zeer bekwame oenoloog in de regio, als wijnmaker. De 15 hectare wijngaarden van deze families liggen verspreid over verschillende noordelijke subzones, waaronder Poboleda, La Morera del Montsant en Torroja del Priorat. Net zoals een gevarieerd orkest complexe muziekstukken speelt, zorgen deze diverse microklimaten voor een zeer gevarieerde blend met vele nuances en tonen.
De wijnmakerij is gevestigd in de kelder van een huis dat dateert uit 1265 en ooit de allereerste nederzetting was van de kartuizer monniken van Scala Dei. De 15 hectare wijngaarden zijn eigendom van de families, waarvan 7 hectare Costers zijn, 3 hectare biologisch geteelde wijnstokken en 5 hectare terrasvormige wijngaarden met smalle terrassen waarop elke rij slechts twee wijnstokken heeft.
Met de “Top 100 Best Winery in the World Award” van Wine & Spirit in 2017 ziet de toekomst er veelbelovend uit voor Genium Cellers in Poboleda.

Costers-wijnstokken

De wijngaarden van het wijnhuis omvatten druivenrassen zoals Garnacha, Cariñena, Cabernet Sauvignon, Syrah en Merlot. De Costers-wijnstokken zijn al sinds 1910 geplant en produceren ongeveer 300 gram druiven per wijnstok. De jongere wijnstokken, geplant sinds 1980 op terrassen, produceren tussen de 900 g en 1 kg per wijnstok.
Het doel van het wijnhuis is om wijnen te produceren die het typische karakter van Priorat weerspiegelen, voornamelijk gebaseerd op de lokale Garnacha en Cariñena druiven. Door wijngaarden te hebben in drie verschillende zones van Priorat (Poboleda, La Morera del Montsant en Torroja del Priorat), hebben de wijnen een ander karakter, toon, complexiteit en persoonlijkheid.
De belangrijkste druivenrassen zijn Grenache en Cariñena, met kleinere hoeveelheden Merlot, Syrah en Cabernet Sauvignon voor rode wijnen. Voor witte wijnen worden ook Pedro Ximenez en witte Grenache verbouwd.

Shop alle wijn

 19,50 per fles - excl. bezorgkosten
 24 per fles - excl. bezorgkosten
 19,50 per fles - excl. bezorgkosten
 12 per fles - excl. bezorgkosten