Mor vallei Hongarije

We hebben veel geluk, want Mór ligt op een geweldige locatie, een van de beste wijngebieden van Hongarije, in de Mór vallei tussen de Vértes en Bakony bergen in Centraal-Transdanubië.

We boeren al sinds de vierde generatie op bijna 40 hectare. We verbouwen een grote verscheidenheid aan druiven, zoals Ezerjo, de trotsvan de Móri wijnregio, Zenit, Királyleányka, Zöld velteliini, Chardonnay, Irsai Olivér, Kékfrankos en onze jongste aanplant Olaszrizling.

Al vier generaties lang maken we onze wijnen met Zwabische toewijding, grote zorg en liefde voor wijnminnende mensen, met succes in Moravië, de provincie, nationaal en internationaal. We werken momenteel met een steeds groter aantal flessen dankzij onze steeds groter wordende consumentenbasis en de vele positieve reacties die we ontvangen.

Cserhát wijngaard Duizenden druiven worden verbouwd in de Cserhát wijngaard op een bruine bosgrond. 2 hectare van onze wijngaard heeft altijd gezonde, mooie druiven opgeleverd.

De Hoopberg Op 7,6 hectare zandgrond op Hope Hill telen we ook Zenit, Green Veltelini, King’s Daughter, Irsai Olivér, Blue Franc en onze nieuwe aanplant, Olaszrizling, waar we erg benieuwd naar zijn.

Vier generaties

Geduld

Patyesz is de naam van het gebied van 2,8 hectare waar het basismateriaal voor onze geliefde Irsai Olivér wijn te vinden is. De wijnstokken groeien op bruine bosgrond op een glooiende, zonnige helling.

Kroonberg De 2,6 hectare van Korona Hill zijn de thuisbasis van Királyleányka, waar de verdichte, kiezelachtige bodem de wijnstokken voorziet van een uitstekende zuurgraad.

Látóhegyi wijngaard De Látóhegyi wijngaard heeft 5,5 hectare Chardonnay wijnstokken. Hier wordt de bruine bosbodem ook gekenmerkt door een lichte invloed van kalksteen, wat bijzonder gunstig is voor Chardonnay.

Csókai wijngaard De Csókai wijngaard, die we het terras noemen, is het grootste aaneengesloten gebied aan de voet van de Vértes. Het is genoemd naar de terrasvormige teelt, die bestaat uit 5 afzonderlijke kleine gebieden. De totale oppervlakte van 13,7 hectare is beplant met Ezerjó, Királyleányka, Zenit en Chardonnay druiven, en dit voorjaar planten we een toplaag van kékfrankos.

Sinds vier generaties boeren de Gezlers op 40 hectare in de wijnstreek Mór vallei tussen de Vértes en Bakony bergen 

Shop alle wijn

Hongarije

Geszler Ezerjó

 8,30 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten