Conca de Barbera

 

Josep Foraster Wijnmaker uit Conca de Barberà, bekend om zijn natuurlijke en architectonische schoonheid, ligt hier het dorp Montblanc. (D.O. Conca de Barberà), een wijnmakerij die sinds 1998 wijnen produceert. Een familiebedrijf, 100% lokaal, biologische wijnbouw, beperkte productie en volledige controle over het proces van de wijngaard. De druiven komen van Finca Mas Foraster, waar we sinds 2011 biologische wijnbouw toepassen.
Wij werken vooral met lokale druivensoorten zoals Trepat en Macabeu. We gebruiken spontane fermentatie om de kenmerken van ons land zoveel mogelijk te behouden. Op het Josep Foraster-landgoed verbouwen we al sinds 1828 wijngaarden en olijfbomen. De eerste uitbreiding werd gedaan door Ramon Maria Foraster (1893-1956) aan het begin van de 20e eeuw. Tijdens de Spaanse Burgeroorlog raakten we een groot deel van het land kwijt. Enkele jaren later herstelde Ramon Maria’s zoon, Josep Foraster Roselló (1923-2015), een groot deel van het land en begon een boerderij met koeien, varkens en kippen. . 

De stal van het oude landgoed wordt nu gebruikt als proeflokaal, waar toeristen uit de hele wereld hun smaakpapillen verwennen met de verschillende labels uit de kelder. Paolo Petrelli, richte het wijnhuis op in 1970 en zijn zoon Giovanni, nam in 2000 de teugels van het bedrijf overnam. 

Sinds 1998

In deze periode werden de meeste druiven verkocht aan de wijncoöperatie van Montblanc. De zoon van Josep (ook Josep Foraster), begon in 1998 met het maken van de eerste wijn en bedacht de renovatie van de wijnmakerij. Helaas overleed hij in 1999. Vanaf dat moment besloot Julieta Foraster (1953), samen met haar man Josep Lluis, het project van haar broer voort te zetten.
Julieta’s zoon, Ricard Sebastià Foraster, studeerde oenologie en nam in 2005 de leiding van de wijnmakerij over. Vanaf dat moment begon de wijnmakerij met biologische landbouw en zocht naar oude wijngaarden om wijnen met minimale interventie te maken. Sinds 2017 is Josep Foraster’s zoon, Adria Foraster, ook bij het project betrokken om het erfgoed van zijn vader voort te zetten. Zamen met Ramon Solanes verantwoordelijk voor de wijngaarden en Àngel Camí: oenologisch adviseur
.

Shop alle wijn

 7,95 per fles - excl. bezorgkosten
 13,50 per fles - excl. bezorgkosten
 9,50 per fles - excl. bezorgkosten
 7,95 per fles - excl. bezorgkosten
 7,95 per fles - excl. bezorgkosten