Wijn uit Penedes

De regio strekt zich uit van de laaggelegen vlaktes van de Baix Penedès tot de meer gematigde toppen van de Alt Penedès en is geschikt voor het verbouwen van een ongewoon breed scala aan druivensoorten. Terwijl de meer typische Spaanse zwarte druiven (onder andere Garnacha, Tempranillo, Cabernet Sauvignon en Cariñena) worden aangetroffen in de hete en vochtige kustvlaktes, komen de witte druiven steeds vaker voor naarmate het land hoger ligt.

Op dit hoger gelegen terrein in het binnenland vormen de Spaanse Xarel-lo en Macabeo druiven de overweldigende meerderheid, maar Penedès telers experimenteren al lang met kleine aanplantingen van Franse en Duitse rassen, met opmerkelijke hoeveelheden Muscat d’Alexandrie, Riesling, Gewürztraminer, Chenin blanc en Chardonnay die recentelijk zijn geïntroduceerd, 

Cava de penedes

grotendeels om het aanbod van beschikbare druiven voor het mengen te diversifiëren, wat zo’n belangrijke rol speelt bij de productie van cava. 

De Alt Penedès heeft wijngaarden die tot de hoogste van Europa behoren, tot 800 m boven de zeespiegel, waar de inheemse Parellada de dominante variëteit is.[1]

Cava is onlosmakelijk verbonden met de productie van stille wijnen in de regio, omdat het enorme succes van de afgelopen jaren heeft gezorgd voor de inkomsten en innovatie achter de stijging, zowel in kwaliteit als in fortuin, van de stille wijnen van de regio.

Shop alle wijn

 13,35 per fles - excl. bezorgkosten
Uitverkocht
 16,45 per fles - excl. bezorgkosten
 23,55 per fles - excl. bezorgkosten
 15,45 per fles - excl. bezorgkosten