Champagne

Hoewel onze overgrootvader al aan het einde van de 19e eeuw wijnstokken kweekte, begon het avontuur pas echt in 1931, toen Maurice & Léone GONEL het merk op de markt brachten en het zijn naam gaven. In 1954 lieten ze in Damery de wijnmakerij (huis en gebouw) bouwen die u kent. Er was al een oude kelder onder het huis! In die tijd was het werk meer handmatig dan vandaag de dag, met paarden in de wijngaarden en gereedschappen die ver af stonden van de mechanisatie die we vandaag de dag zien

Maurice en Léone kregen 4 kinderen, waaronder Paul GONEL, die later de bijnaam “Nénet” kreeg. Paul nam in 1972 samen met zijn moeder het familiebedrijf over en ontmoette Lucienne in 1977, die een beslissende rol in het bedrijf speelde. In 1987 investeerden ze in een wijnmakerij en een wijnpers van 2000 kg.

Sinds 1931

Van 1977 tot 2015 breidde ‘Nénet la Taupe’ de kelder aanzienlijk uit door zelf een tweede niveau onder het bestaande niveau te graven, waardoor de kelder toenam van 135 tot 300 strekkende meter! Een echte persoonlijkheid met een passie voor zijn werk, maar ook voor buizen (voertuigen) en de natuur, met name mineralen, hij stond bekend om zijn eenvoud, zijn gevoel voor welkom, maar ook om zijn zeer menselijke en feestelijke kant.

Het echtpaar kreeg 2 kinderen, waaronder Guillaume, die sinds 2000 bij zijn ouders werkt.  In 2007 richtten Paul, Lucienne & Guillaume een bedrijf op en investeerden opnieuw in het gereedschap van het vak: onder andere een grotere pers! Helaas heeft Paul hen, net als zijn eigen vader, veel te vroeg verlaten en het zijn nu Lucienne, Guillaume & Camille, zijn partner, die zorgen voor de continuïteit van dit gepassioneerde en opwindende werk.

Shop alle wijn

Uitverkocht
 30 per fles - excl. bezorgkosten