Piëmonte Italië

1973: Mauro Molino studeert af aan de Alba Winemaking School en begint te werken aan zijn droom om van zijn grootste passie, wijnmaken, zijn beroep te maken.

1973: na zijn militaire dienst is Mauro nog steeds vastbesloten om zijn droom na te jagen, maar zijn land is nog niet klaar om hem die kans te geven. In 1975 verhuist hij dapper naar Emilia Romagna om als wijnmaker aan de slag te gaan bij de CIV wijngroep van Modena. Mauro blijft in Emilia tot 1979. Deze periode van vijf jaar is cruciaal voor zijn opleiding en professionele ontwikkeling.

Sinds 1979

1979: na de dood van zijn vader Giovanni keert Mauro terug naar de Langhe, zijn thuis. Zijn vader liet hem enkele wijngaarden na en hij ziet hier de kans om een nieuwe wijncarrière te beginnen in zijn geliefde land, dat hij nooit was vergeten. Hij begint als zelfstandig professional te werken voor lokale landbouwverenigingen en tegelijkertijd zorgt hij voor de verbetering van zijn wijngaarden en kelder, die wordt gebouwd in Annunziata van La Morra, waar het huis van vaderskant staat.

1982: hij maakt zijn eerste Barolo van de wijngaard Conca. Het wijnmaak avontuur van Mauro Molino begint hier. Mauro wordt zich er steeds meer van bewust hoe fortuinlijk hij is om te kunnen werken in het Barolo-gebied, een uniek land in de wereld. Hij gaat steeds meer houden van de single variety wijngaarden van dit gebied, Nebbiolo in het bijzonder. Hij begint met de productie van drie van zijn belangrijkste cru’s in het stadje La Morra: Barolo Conca, Barolo Gancia en Barolo Gallinotto.

Shop alle wijn

 84,75 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 14,75 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 10,30 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 50,70 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 35 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten