sinds 1992

Het wijnhuis is vol traditie en ervaring, direct gelegen aan de ingang van de Straßertale, behoort tot de beroemde wijnstreek Kamptal en werd gebouwd in 1765. Het huidige landgoed van eigenaar en wijnmaker Peter Dolle dateert van 1992 , maar de traditie gaat veel verder terug met vader Dolle die een uitstekende reputatie genoot als één van de beste wijnmakers van de regio. 

Zoon Peter leerde op die manier het vak en ging zelf aan de slag met Riesling, Grüner Veltliner, Pinot Gris, Cabernet Sauvignon, Merlot en Pinot Noir. Die laatste druivensoorten geven aan dat Peter Dolle ook graag experimenteert met rode wijn, wat in de streek niet gebruikelijk is. Het leverde enkele heel bijzondere wijnen op die wereldwijd bijzonder worden

Kamptal

De wijngaarden, die momenteel 32 ha beslaan, worden beheerd en verbouwd volgens de hoogste milieunormen. Ze liggen binnen een straal van 5 km van het wijnhuis in het Kamptal. Het planten van groen in de wijngaard om de bodem te beschermen is voor ons standaard.

Kamptal is een Oostenrijkse wijn-, toerisme-, cultuur- en gezondheidsregio in het Waldviertel, Neder-Oostenrijk. Het is genoemd naar de rivier de Kamp

Ten noorden van Krems ligt Langenlois, de belangrijkste wijnstad van Kamptal, de vallei van de rivier Kamp. De zandsteen hellingen zijn zo steil dat slechts een dun laagje grond wordt vastgehouden. De blootstelling aan de zon is hoog. Riesling gedijt goed op deze steile hellingen; dichter bij de Donau wordt de vallei breder en worden er meer rode druiven verbouwd. Een andere prominente plaats in het Kamptal is Gars am Kamp.

Shop alle wijn

 11,95 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 18,15 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 12,35 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 10,25 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 11,10 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 18,35 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 57,55 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 16,70 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten