Sinds 1711

 

Pierre Arnold is gevestigd in het dorp Dambach-la-Ville in de Elzas, bekend om het Grand Cru wijngebied genaamd ‘Frankstein’. Het familiehuis van de Arnolds dateert uit 1711 en wordt nu geleid door Pierre, de 8e generatie wijnmaker. 

En ondanks dat Pierre en zijn vrouw Suzanne 3 kinderen hebben gekregen, voelt geen van de kinderen er voor om wijnboer te worden, daarom komt er na ruim 300 jaar een einde aan wijnmaker Arnold. 

Pierre Arnold is een wijnmaker van de oude stempel, maar zijn wijnen zijn allesbehalve saai en traditioneel. Ze bezitten 8 hectare grond en produceren sinds 1711 (sinds 1926 gebotteld op het domein) alle 7 traditionele Elzasser wijnen, voornamelijk afkomstig van granietbodems. 

Sinds 1886

De wijnbouw is volledig biologisch en gecertificeerd sinds 1997. Pierre Arnold is een onafhankelijke wijnboer, waarbij alles, van het oogsten met de hand tot het persen, gisten, rijpen, bottelen en verkopen, op het domein plaatsvindt.

De acht hectare wijngaarden van de familie staan op een mengsel van graniet en verschillende soorten mica die warmte vasthouden en water doorlaten. Als je hun wijn proeft, krijg je de indruk dat hij uit deze stenen is geperst – Pierre benadrukt immers “c’est pas la cave qui fait du vin. C’est la vigne” (wijn wordt niet in de kelder gemaakt, maar in de wijngaard). In zijn ogen is het een doorgeefluik naar het verleden, een vloeibare afdruk: Misschien wel het meest emblematisch is hun Vin Nature – jasmijn en lavendel in de mond – zo genoemd toen ze zich realiseerden dat er een woord was voor wat ze al eeuwen maakten.

Shop alle wijn

 15 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
Uitverkocht
 15 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
Uitverkocht
 15 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten