Sinds 1904

 

Cantina Sociale “Ai Vini delle Langhe”, een coöperatieve wijnmakerij, werd in 1904 opgericht in de raadszaal van het gemeentehuis van Serralunga onder voorzitterschap van notaris Giacomo Oddero en een jeugdige Alfredo Prunotto als getuige. 

De eerste oogst vond plaats in 1905. Helaas gingen de volgende jaren gebukt onder een onzekere economische ontwikkeling die nog werd verergerd door de gevolgen van de Eerste Wereldoorlog. Op de deadline voor de vernieuwing van de statuten van de Cantina Social in 1922 veranderden veel leden van gedachten en leverden ze hun druiven niet langer aan de coöperatie. Het wijnjaar was uitzonderlijk, maar niet overvloedig. Het wijnhuis kreeg ernstige financiële problemen en werd geliquideerd.

Midden in deze benarde situatie ontmoette Alfredo Prunotto Luigina en trouwde met haar. Samen besloten ze de coöperatie “Ai Vini delle Langhe” over te nemen en gaven het hun naam. Hun toewijding en passie maakten het wijnhuis al snel beroemd en het begon Barolo en Barbaresco over de hele wereld te exporteren. 

Alba Piëmonte

In 1956 besloot Alfredo Prunotto met pensioen te gaan en hij verkocht het bedrijf aan wijntechnicus en vriend Beppe Colla die werd bijgestaan door Carlo Filiberti en later door zijn broer Tino Colla. 

Al in 1961 begonnen de eigenaren van Prunotto met het identificeren van specifieke productiegebieden, bekende wijngaarden van uitmuntendheid, en begonnen met de single vineyard vinificatie om de allerbeste crus te produceren, zoals Barolo Bussia en Barbera d’Alba Pian Romualdo. In 

1972 werd er een nieuwe wijnmakerij ontworpen door architect Ugo della Piana, een inwoner van dit noordelijke gebied van Piemonte. De wijnmakerij werd gebouwd in de buurt van de stad Alba, waar de hoofdkantoren van Prunotto vandaag de dag nog steeds gevestigd zijn.

Shop alle wijn

Uitverkocht
 15,20 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 18,80 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 51,95 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 79,95 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 14,45 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 39,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten