Groene Wijn

De subregio Vale do Ave, gelegen tussen de steden Porto en Braga, vormt het hart van de Vinho Verde-regio, bekend omhet produceren van hoogwaardige Vinho Verde-wijnen. Met een oppervlakte van ongeveer 17 hectare beschikt de wijngaard over de perfecte eigenschappen om deze kwaliteitswijnen te produceren.
Door gebruik te maken van de modernste technologie produceren wij wijnen die nationale en internationale erkenning krijgen. Onze kelder, is speciaal ontworpen om deze “nieuwe generatie Vinhos Verdes” te huisvesten.
Onze locatie, blootgesteld aan de invloed van de Atlantische Oceaan en gunstig gelegen langs de belangrijkste riviervalleien, zorgt voor een uniek klimaat dat de perfecte omgeving biedt. De invloed van de oceaan, versterkt door de oriëntatie van de valleien, vergemakkelijkt de penetratie van verkoelende zeewind, wat essentieel is voor de optimale rijping van de druiven.

Lichte Bruis

De afgebakende regio Vinho Verde is gelegen in het noordwesten van Portugal. De wijngaarden bevinden zich op leemgronden met een milde textuur en goede drainage, en bieden een optimale blootstelling aan de zon. De regio Vinho Verde is gelegen tussen de rivieren Douro en Minho. Het klimaat is relatief koel en er valt veel regen, wat resulteert in een weelderige groene omgeving en de bijnaam “groene wijnstreek” van Portugal. De invloed van de Atlantische Oceaan speelt een belangrijke rol bij het gematigde klimaat en de neerslag in dit gebied.
De ondergrond bestaat uit arme zand- en leembodems met graniet in de ondergrond, wat gunstig is voor de groei van de druivenstokken. De koude fermentatie vindt plaats bij temperaturen tussen 14-16°C. Na 3 maanden wordt de wijn gefilterd en gebotteld, waarbij een fijn koolzuurgas achterblijft in de fles voor een lichte bruis.

Shop alle wijn

 9,50 per fles - excl. bezorgkosten
 12,30 per fles - excl. bezorgkosten
Uitverkocht
 9,50 per fles - excl. bezorgkosten
 10,70 per fles - excl. bezorgkosten
 12,30 per fles - excl. bezorgkosten