Vinho Verde

Het ligt in de Vinho Verde Demarcated Region, in de subregio Sousa, in São Mamede de Recezinhos in de gemeente Penafiel. Het landgoed werd in 1999 aangekocht door de familie Ribeiro. Met ongeveer 17 ha beplante wijnstokken zijn de belangrijkste druivenrassen wit, namelijk Avesso, Loureiro, Alvarinho en Azal. 

De rode druivensoorten (Espadeiro, Vinhão en Padeiro) zijn goed voor ongeveer 2% van de totale aangeplante wijngaard.   De Quinta ligt op het zuidzuidwesten, tussen 250 en 300 meter boven zeeniveau.

Sinds 1999

Het klimaat is gematigd tot droog met weinig temperatuurschommelingen. De winters zijn niet erg streng en de zomers zijn mild en droog. Het is een overgangsgebied, hoewel het niet direct blootgesteld is aan de Atlantische invloed, is deze invloed wel voelbaar door het ondiepe reliëf. Er valt iets minder regen dan in de andere subregio’s (1300 ml).

Het bodemtype is zandleem, rijk aan voedingsstoffen zoals fosfor en kalium en arm aan calcium en magnesium, wat leidt tot wijnen met een lage PH en dus meer zuur (3/3,2ph). De granietsamenstelling geeft de wijnen mineraliteit.

Shop alle wijn

 13 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 9,94 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 16,85 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 9,95 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten