Vinho Verde

Quinta de Linhares is gelegen in de afgebakende regio Vinho Verde Wines, de subregio Sousa, in het dorp São Mamede de Recezinhos, in de gemeente Penafiel. De wijngaarden zijn in 1999 overgenomen door de familie Ribeiro. Met 17 ha beplante oppervlakte zijn de belangrijkste druivensoorten wit, zoals Avesso, Loureiro, Alvarinho en Azal. De rode variëteiten (Espadeiro, Vinhão en Padeiro) vertegenwoordigen ongeveer 2% van de totale aangeplante wijngaard.
Het klimaat is gematigd tot droog met lage thermische amplitudes. De winters zijn niet erg streng en de zomers zijn mild en droog. Het is een overgangs subregio, hoewel het niet direct wordt blootgesteld aan Atlantische invloed; deze invloed wordt gevoeld door het lage geaccentueerde reliëf.

Sinds 1999

De neerslag is iets lager dan in de andere deelgebieden (1300 ml).
De grondsoort is Franco-Sandy, rijk aan voedingsstoffen zoals fosfor en kalium en arm aan calcium en magnesium, waardoor wijnen ontstaan ​​met een lage PH en dus zuurder (3 / 3,2ph). De samenstelling van granietoorsprong geeft mineraliteit aan de wijnen.Penafiel. Quinta de Linhares ligt in het zuidwesten, tussen de niveaus van 250 tot 300 meter hoogte.
.

Shop alle wijn

 16,85 per fles - excl. bezorgkosten
 9,95 per fles - excl. bezorgkosten
 13 per fles - excl. bezorgkosten
 9,95 per fles - excl. bezorgkosten