Eger Hongarije

St. Andrea is een wijnhuis dat 20 jaar geleden nog niet bestond, maar in slechts twee decennia is György Lőrincz erin geslaagd om een van de meest prestigieuze wijnhuizen van Hongarije te worden. De eerste wijn die ze ooit produceerden was een Eger Cabernet Sauvignon uit 1997 die goud won op de Nationale Wijncompetitie. Dit was ook het begin van hun kleine familiekelder. De geboorte van St. Andrea Winery, vernoemd naar György’s vrouw, Andrea. Het wijnhuis St. Andrea werd opgericht door de partners György Lőrincz & István László. György Lőrincz werd bekroond met de “Populaire Wijnmaker van het Jaar Publieksprijs 2006” & “Man van het Jaar 2006” door Magazyn Wino.

In 2007 werd de eerste Egri Bikaver van de Hangács wijngaard geproduceerd en in 2009 behaalde György Lőrincz de titel “Wijnproducent van het jaar”. In 2015 opende St. Andrea een Wine & Gourmet Bar in Boedapest en in 2017 St. Andrea Wine & Skybar.

Sinds 2007

Het gesteente van Nagy-Eged-hegy is uniek: in plaats van rhyoliettuf ligt het op grijze kalksteen uit het Trias. Bovenop deze basis werd vanuit de zee een geelachtig-witachtig kleisediment afgezet dat nummulietklei wordt genoemd. Dit is vandaag de dag de meest kenmerkende component van de ondergrond van Nagy-Eged-hegy. De bovengrond is dunne rendzina. De helling heeft een uitstekend microklimaat. Als de zonnestralen het oppervlak bereiken in een hoek van bijna 90 graden, reflecteert de rotsachtige kalksteen ze, waardoor de temperatuur boven de grond met enkele graden Celsius wordt opgewarmd. Hier komt de lente vroeg. De steile hellingen op het zuiden en de relatief dunne bovenlaag zorgen ervoor dat het regenwater snel naar beneden loopt, waardoor de heuvels gematigd droog zijn. Oppervlakte: 6,5ha. Rassen: Kékfrankos, Kadarka, Csóka, Pinot Noir, Syrah, Merlot, Chardonnay en Furmint. Aantal wijnstokken: 6.200-10.000/ha

Shop alle wijn

 66,35 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 25,25 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 37,10 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 17,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 21,70 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 17,35 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 12,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten