Morro d’Aba

Op de glooiende heuvels van  Morro d’Alba , ongeveer 10 km van de zee, in de provincie Ancona , worden de wijngaarden en olijfbomen van Stefano Mancinelli verbouwd  , in een bijzonder geschikt gebied van het achterland van Marche .

Stefano Mancinelli begon zijn wijnmakerij als jongeman in de jaren zeventig; in 2012 kreeg hij gezelschap van Luca, zijn oudste zoon, die snel onmisbaar is geworden.  Hun wijngaard is beplant met Lacrima en Verdicchio en een klein perceel Moscato.  

Sinds 1970

Lacrima is echt een buitenbeentje, een rode druif met een uniek smaakprofiel die alleen voorkomt rond de stad Morro d’Alba.  Er zijn andere wijnen in Italië met de naam Lacrima, dus voor alle duidelijkheid is de naam uitgebreid.  Op dezelfde manier is Morro d’Alba een van de Castelli di Jesi (kasteelstadjes in de provincie Jesi) en dus wordt de Verdicchio die in dit gebied wordt verbouwd ook ‘Verdicchio di Castelli di Jesi’.

De oppervlakte van ons bedrijf, van ongeveer 60 ha, wordt voor 25 ha verbouwd in wijngaarden die gespecialiseerd zijn in de productie van wijnen met een gecontroleerde oorsprongsbenaming, Lacrima di Morro d’Alba DOC en Verdicchio dei Castelli di Jesi DOC Classico typisch voor de streek.

Shop alle wijn

 16,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
Uitverkocht
 24,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 35,95 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
Uitverkocht
 23,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 20 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 14,15 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten

In 2 tot 4 werkdagen geleverd!