Badacsony Hongarije

Groter dan het leven. Dat is waarschijnlijk de beste manier om Huba Szeremley te beschrijven. Hij vluchtte met zijn vrouw en kind naar Oostenrijk toen hij vanwege zijn sterke politieke mening niet meer veilig was. Daarna deed hij goede zaken in Iran en Nigeria in de bouwsector. 

Nadat de politieke omstandigheden in 1990 weer stabiel waren ging hij met zijn gezin terug naar Hongarije. Al die jaren in het buitenland heeft hij flink last gehad van heimwee. 

Sinds 1990

Met zijn verdiende geld kocht hij een flink stuk land op om zijn woning heen. Met als bedoeling zijn privacy zeker te stellen. En zoals hij zelf zegt kwam zo, zoals zoveel dingen in zijn leven, wijnmaken toevallig op zijn pad. 

Hij vond het zonde om met de wijngaarden op zijn land niets te doen en bleek een natuurtalent. Op dit moment is hij de grootste producent in zijn geboortestreek. Hij maakt wijnen met een grote diepgang en karakter, maar waag het niet om het te hebben over amandel of chocolade. Dat vindt hij de grootste onzin die er is. Goede wijn is goede wijn en geen chocolade of koeienmest. 

Shop alle wijn

 12,05 per fles - excl. bezorgkosten
 12,05 per fles - excl. bezorgkosten