Szekszard Hongarije

Takler Wine Estate is een traditioneel familiebedrijf, opgericht en nog steeds geleid door Ferenc Takler en zijn twee zonen, junior Ferenc en Andras. Op onze 85 hectare richten zij zich op de lokale druiven en wijnen, voornamelijk de Kekfrankos en de Szekszardi Bikaver op basis van Kekfrankos en de oudste variëteit, de Kadarka. Maar het assortiment bevat ook werelddruiven als cabernet franc, merlot, syrah en cabernet sauvignon.

Onze familie werd door de geschiedenis naar deze regio gedreven, naar de oude wijngaarden van Sárköz en Decs. De boerderij, gebouwd in 1927, lag 24 jaar lang in puin, totdat het in 2002 eindelijk werd gerestaureerd en tegelijkertijd de basis legde voor de bouw van het Takler Wine Estate. Momenteel doet het dienst als woonhuis voor onze familie.

Sinds 2002

In 2003 werd het deel van het gebouw dat nog steeds dienst doet als wijn-verwerkingsbedrijf toegevoegd, en in 2007 hebben we de bouw afgerond met de laatste vleugel, inclusief de bottelarij, het kantoorniveau, het proeflokaal en de kamers van het gastenverblijf. In 2012 kochten we de naastgelegen boerderij uit 1892, die we “Swallow Farm” hebben genoemd. Dit karakteristieke verandagebouw brengt ons terug naar het leven van het 19e-eeuwse Sárköz. We hebben het in de oorspronkelijke stijl herbouwd om de herinnering aan het verleden te bewaren voor de toekomst als landhuis.

Onze grote droom kwam uit toen we het Takler Mansion in het voorjaar van 2015 konden openen. Het respect, de verfijning en de rijkdom aan details van de vorige eeuw worden gecombineerd met de mogelijkheden van vandaag in dit prachtige gebouw, dat door zijn uitstekende eigenschappen een prachtig uitzicht biedt op het kleurrijke landschap van Sárköz.

Shop alle wijn

 36,05 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 46,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
Uitverkocht
 38,40 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten

Hongarije

Takler Trio

 9,25 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten

Hongarije

Takler Merlot

 11,95 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 14,80 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 8,10 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 11,75 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 14,80 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten