Bourgogne

Les Enracinés is onderdeel van een commerciële vereniging wijngaarden. Het ontstaan van de vereniging “Terroirs et Talents” is vooral een verhaal van vriendschap en de ontmoeting tussen twee mannen: Hervé Dupond en Xavier Barbet. In 2007 hebben ze een vereniging opgericht. Vandaag is Terroirs et Talents dan ook een commerciële vereniging van verschillende familiedomeinen tussen Beaujolais en Mâconnais.  Terroirs et Talents brengt de wijnen met hun eigen etiket op de markt. Elk landgoed behoudt zijn unieke identiteit, met als achtergrond de signatuur van wijnen met een sterk karakter, nauwkeurig, genereus, elegant en met goed rijp fruit. Beide domeinen werken biologisch.

Deze Mâcon komt voor 100% uit het dorp Chardonnay waar de gelijknamige druivensoort (chardonnay)er sinds de 11e eeuw wordt verbouwd, destijds door de monniken van Cluny. 

Sinds 2009

Het ontstaan van de vereniging “Terroirs et Talents” is vooral een verhaal van vriendschap en de ontmoeting tussen twee mannen: Hervé Dupond en Xavier Barbet.

Het project begon in 2009 met een uitstekend Beaujolais wijnjaar. De kwaliteit van de druiven was optimaal, met lage opbrengsten. Grégory Barbet en zijn wijnmaker Yoan Pitoiset maakten hun eerste wijn zonder toegevoegde zwavel met druiven van Régnié op Château de la Terrière.

Voortbouwend op dit succes wilden Grégory en Yoan dit type vinificatie ontwikkelen voor andere appellations en druivenrassen, door druiven te selecteren van partner-wijnmakers die al meerdere generaties op hun domein gevestigd waren, terwijl ze de vinificatie bleven doen.

Het resultaat is het assortiment LES ENRACINÉS.

Shop alle wijn

 12,05 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 14,65 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten