Eger Hongarije

Gál Tibor Winery werd in 1992 opgericht door senior Tibor Gál, een wereldberoemde wijnmaker. Hij begon zijn carrière in een staats wijnbedrijf in Eger en in 1989, na een bezoek en proeverij, nodigde Marchese Ludovico Antinori hem uit om in Toscane te komen werken. 

Tibor Gál nam de uitdaging aan, hij begon als keldermedewerker en stopte niet voordat hij chef-wijnmaker van Ornellaia werd. In 1992 keerde de familie terug naar Hongarije en werd het wijnhuis opgericht. Eerst maakten ze alleen wijn van aangekochte druiven. De hoge kwaliteit was vanaf het eerste moment duidelijk. De eerste Egri Bikavér werd uitgebracht in 1995 en heel ongebruikelijk in die tijd in Hongarije legde Tibor Gál ook de nadruk op Pinot Noir. In 1997 kocht Tibor Gál zijn eerste wijngaarden. In 1998 werd hij uitgeroepen tot wijnmaker van het jaar en in datzelfde jaar creëerde hij Ornellaia’s eerste SuperTuscan blend, die in 2001 de eerste plaats van de Wine Spectator Top 100 lijst haalde!

Sinds 1992

Ondertussen bleef hij werken als vliegende wijnmaker op verschillende landgoederen in de wereld tot aan zijn tragische en plotselinge dood in Zuid-Afrika Na een aantal moeilijke jaren en dankzij het harde werk van de hele familie is Gál Tibor Winery tegenwoordig weer een topdomein in Hongarije onder leiding van Tibor Gál Junior.

Het landgoed heeft  ruim 38 Hectare aan wijngaarden in Eger met druivenrassen als:Pinot Noir, Szürkebarát,Tramini, Leányka, Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Kékfrankos, Syrah, Kadarka, Viognier, Savignon Blanc, Pinot Blanc.

Tibor Gál is geen kleine wijnboer meer Maar met de groei van het bedrijf is de kwaliteit en verrassende van de wijn ook gegroeid. Mocht je in Eger zijn Tibor bied vele activiteiten. Proeverijen Diners en gelegenheid om bruiloften en bedrijfsfeesten te organiseren. Uiteraard met mooie wijnen.

Shop alle wijn

 12,15 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,30 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 13,55 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 28,50 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten
 9,15 per fles - incl. 21% btw - excl. bezorgkosten